Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MEAT: Strategia nationala a Romaniei pentru dezvoltarea turismului

de Bianca Tila 17 Aug. 2023 62
MEAT: Strategia nationala a Romaniei pentru dezvoltarea turismului
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Economiei Antreprenoriatului si Turismului a lansat in consultare publica "Strategia nationala a Romaniei pentru dezvoltarea turismului 2023 - 2035".

Documentul programatic national urmareste o dezvoltare planificata a turismului romanesc, prin adoparea unui plan de actiune care sa preintampine provocarile sectoariale si sa le solutioneze eficient.
 
Strategia nationala pentru dezvoltarea turismului 2023 - 2035 se bazeaza pe teoria schimabrii si se concentreaza pe trei niveluri, in scopul dezvoltarii sustenabile a turismului in tara noastra.
 
In ceea ce priveste documentul, acesta prevede consolidarea imaginii Romaniei ca destinatie turistica bine cunoscuta, de talie mondiala, pe tot parcursul anului, dar si ca destinatie care indeplineste standardele UE.
 
Strategia are in vedere pretuirea oamenilor, traditiilor, locurilor si a patrimoniului natural si cultural al Romaniei. De asemenea, in prim plan se afla cresterea vizibilitatii Romaniei pe pietele internationale de turism de prim rang.
 
"Pana in 2035, conform viziunii strategiei, Romania va urma pasii necesari pentru a deveni o destinatie turistica bine cunoscuta si de inalta calitate, care ofera experiente unice pentru vizitatori. Aceasta dezvoltare va contribui semnificativ la cresterea economica si la crearea de locuri de munca in comunitatile locale, inclusiv pentru grupurile vulnerabile", precizeaza ministerul.
 
Pentru implementarea planului vor fi elaborate proiecte si programe dedicate. Acestea vor include criterii de eligibilitate, tinte de output si outcome, limitari si cheltuieli eligibile. Documentul programatic national va ghida autoritatile locale, in stabilirea prioritatilor de dezvoltare si investitii in sectorul turismului.
 
Aceasta strategie se suprapune cu Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027, sprijinind Guvernul Romaniei in procesul de negociere cu Comisia Europeana, cu privire la acordul de parteneriat si programele operationale aferente.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: strategia nationala pentru dezvoltarea turismuluiturism romaniameat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]