Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MIPE: Un nou apel de proiecte in cadrul Programului Asistenta Tehnica 2021 - 2027

de Bianca Tila 01 Aug. 2023 110
MIPE: Un nou apel de proiecte in cadrul Programului Asistenta Tehnica 2021 - 2027
3.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a lansat un nou apel de proiecte in cadrul Programului Asistenta Tehnica 2021 - 2027.

Apelul a fost lansat in cadrul Prioritatii 2 - "Imbunatatirea capacitatii de gestionare si implementare si asigurarea transparentei fondurilor FEDR, FC, FSE+, FTJ".
 
"Atragerea fondurilor europene alocate in perioada de programare 2021 - 2027 depinde in mare masura de pregatirea institutiilor responsabile si de capacitatea lor de a planifica apelurile de proiecte, de a realiza evaluarea si contractarea propunerilor primite, de a monitoriza implementarea noilor contracte de finantare", se mentioneaza in comunicat.
 
Prin acest apel vor fi finantate proiecte ce vor asigura nevoile de asistenta tehnica specifice gestionarii Programului Sanatate, Programului Crestere Inteligenta, Digitalizare si Instrumente Financiare, Programului Dezvoltare Durabila si inclusiv ale PoAT, nevoile orizontale ale institutiilor publice implicate in managementul programelor finantate din fonduri europene, precum si pe cele ale beneficiarilor acestora.
 
In cadrul apelului vor fi acordate finantari care vor asigura:
 
- sprijin in coordonarea, gestionarea si controlul fondurilor europene, informare si comunicare
 
- sprijin pentru intarirea parteneriatului
 
- sprijin pentru intarirea capacitatii de evaluare si realizarea evaluarilor acordului de parteneriat si a programelor operationale
 
- sprijin SMIS si asigurare echipamente TIC, pregatirea perioadei post-2027, instruire
 
"Suma alocata prezentului apel de proiecte este de 271.621.771 euro, suma din Fondul social european Plus (FSE+) reprezentand 142.538.630 euro, iar perioada de depunere a proiectelor este 31 iulie 2023 - 31 decembrie 2027. Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte este publicat aici: https://mfe.gov.ro/pat-21-27/", se precizeaza in document.
 
Primul apel de proiecte din cadrul PoAT 2021 - 2027 a fost lansat in data de 19 iulie 2023, in Proprietatea 1 "Asigurarea functionarii sistemului de coordonare si control al fondurilor FEDR, FC, FSE+, FTJ si gestionarea programelor".
 
Programul Asistenta Tehnica are deschise linii de finantare in valoare totala de 844.858.137 euro, mai exact 88% din alocarea totala a programului de 959.430.864 euro. In acest sens, sunt asigurate resursele necesare pentru implementarea programelor de finantare din Politica de Coeziune 2021 - 2027.
 
"Scopul Programului Asistenta Tehnica 2021 - 2027 este de a asigura sprijinul necesar pentru un proces de implementare eficienta si eficace a fondurilor europene in Romania, prin imbunatatirea capacitatilor institutionale si individuale, a proceselor administrative de implementare a programelor de finantare, prin incurajarea utilizarii lectiilor invatate in cadrul exercitiilor de programare anterioare si prin sustinerea ajustarilor structurale necesare implementarii fondurilor si reducerii poverii administrative a beneficiarilor", se mai spune in comunicat.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: mipeapelproiecte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

MIPE: Romania a trimis a doua cerere de plata din PNRR in valoare de 3,2 miliarde de euro

de Bianca Tila
16 Dec 2022
Cea de-a doua cerere de plata din cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta a fost trimisa Comisiei Europene de catre Ministerul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]