Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Electric Up, oficial. Se pot obtine 100.000 euro pentru statii de incarcare pentru masini

de Florin Amariei 10 Nov. 2020 16012
3.79 din 40 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

MEEMA a finalizat ghidul pentru programul Electric Up, asadar acesta poate fi oficial accesat. Antreprenorii pot obtine 100.000 euro pentru statii de incarcare pentru masini.

"In vederea pregatirii tehnice a proiectelor, va invitam sa consultati proiectul ghidului de finantare Electric Up, pentru intreprinderi mici si mijlocii si domeniul HORECA, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere instalata cuprinsa intre 27 kWp – 100 kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul Energetic National, precum si a statiilor de reincarcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in”, a informat marti ministerul.
 
Ghidul include informatii referitoare la conditiile de finantare, procedurile de inscriere, evaluare si selectie a proiectelor si informatii generale privind implementareasi monitorizarea acestora.
 
Obiectivele proiectului sunt cresterea gradului de utilizare a surselor regenerabile de energie, precum si a eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si, optional, livrarea surplusului de energie electrica  in reteaua nationala de energie electrica, precum si dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrica in domeniul HORECA, stimularea utilizarii autovehiculelor electrice si electrice hibrid plug-in, dezvoltarea transportului ecologic.  
 
Indicatorii de performanta ai programului sunt: reducerea cantitatii totale de gaze cu efect de sera (kg CO₂ echivalent), prin instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, calculata pe toata perioada de monitorizare a proiectului; atingerea tintei cu titlul indicativ de pana la 6.500 puncte de reincarcare si/sau realimentare cu toate tipurile de combustibili alternativi.
 
Sumele necesare implementarii programului se asigura anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, conform art. 10 alin. (1) lit. d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului institutional si autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finantelor Publice, de a scoate la licitatie certificatele de emisii de gaze cu efect de sera atribuite Romaniei la nivelul Uniunii Europene, aprobata prin Legea nr.163/2012 cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Suma necesara implementarii programului este de maximum 476 milioane lei in primul ciclu de finantare.
 
"Finantarea nerambursabila se acorda in cuantum de maxim 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere instalata de 100 kWp si cel putin o statie de reincarcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, cu minim doua puncte de incarcare, reprezentand un suport financiar de pana la 100% din cheltuielile eligibile. In cadrul Programului se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de pana la 30% din totalul cheltuielilor eligibile aprobate, conform H.G. nr. 264/2003 privind stabilirea actiunilor si categoriilor de cheltuieli, criteriilor, procedurilor si limitelor pentru efectuarea de plati in avans din fonduri publice”, se arata in ghid.
 
Sunt considerate cheltuieli eligibile urmatoarele: cheltuielile cu achizitia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalata de minimum 27kWp si maximum 100 kWp, avand ca principale parti componente: panouri fotovoltaice; invertor/invertoare; echipamente conexiuni; structura de montaj a sistemului; modul de comunicatie; contoare inteligente care masoara cantitatea de energie produsa de sistemul de panouri fotovoltaice instalat si care permit colectarea si transmiterea datelor relevante de la distanta, in format electronic; tablou electric curent continuu/curent alternativ.
 
De asemenea, sunt considerate cheltuieli eligibile cele cu achizitia a cel putin unei statii de reincarcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, cu minim doua puncte de incarcare; cheltuielile cu proiectarea, obtinerea avizelor necesare, montarea si punerea in functiune a sistemului de panouri fotovoltaicesi statiilor de reincarcare, reprezentand maximum 10% din valoarea totala eligibila a proiectului; cheltuieli de consultanta si management de proiect de maxim 7% din valoarea totala eligibila a proiectului.
 
Sunt eligibile si cheltuielile efectuate pentru realizarea si instalarea panoului de informare; cheltuielile efectuate pentru realizarea si instalarea unui sistem de avertizare/semnalare pentru statia de reincarcare; 30% din cheltuielile cu achizitia acumulatorilor de stocare (maxim 30% din valoarea puterii instalate a panourilor fotovoltaice), optional.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: programelectric upghid electric upstatii incarcare masini electrice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.79 din 5 - 40 voturi.

Articole conexe

MIPE: Un nou apel de proiecte in cadrul Programului Asistenta Tehnica 2021 - 2027

de Bianca Tila
01 Aug 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a lansat un nou apel de proiecte in cadrul Programului Asistenta Tehnica 2021 - 2027. Apelul a...

Programul CAPSULE dedicat dezvoltarii spiritului antreprenorial feminin incepe inscrierile

de Bianca Tila
08 Iun 2023
CAPSULE este un program european Erasmus+ care isi propune sa sprijine femeile in dezvoltarea spiritului antreprenorial. Acesta are deschisa sesiunea...

Guvern: Programul de subventionare a panourilor fotovoltaice

de Bianca Tila
31 Ian 2023
Programul de subventionare a panourilor fotovoltaice va avea un buget pentru anul 2023 de aproximativ 3 miliarde de lei, potrivit ministrului...

MAT: Antreprenorii se mai pot inscrie in Programul Start-Up Nation 2022

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Antreprenorii interesati de o finantare de pana la 200.000 lei au la dispozitie inca noua zile pentru a se inscrie, exclusiv online, in programul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]