Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi de la experti in fonduri europene

de Idei de afaceri 28 Nov. 2023 94
Sfaturi de la experti in fonduri europene
3.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Zi de zi auzi la stiri sau citesti articole despre fonduri europene, ce poti sa faci cu ele sau cum sa le accesezi si te gandesti daca ai putea face si tu asta.

Raspunsul este ca da, oricine are o afacere si este interesat sa o dezvolte poate sa faca asta prin intermediul fondurilor europene. Iar, deseori, aceste persoane care au ideile, nu stiu cum sa le puna in practica si au nevoie si de cineva care sa ii ajute. Iar acel cineva poti sa fii chiar tu. Fie ca lucrezi deja in domeniu sau incepi sa participi la cursuri de fonduri europene pentru a te specializa, tine minte ca mereu vei avea ceva de lucru datorita nevoii de dezvoltare in acest sens.

Unul dintre cele mai mari avantaje in acest domeniu este ca alegi ce iti doresti sa lucrezi, adica poti sa te nisezi pe o anumita specializare care te pasioneaza sau poti sa alegi sa lucrezi pe proiecte in mai multe domenii. Indiferent care este alegerea ta, ce trebuie sa stii este ca nu te vei plictisi sau plafona niciodata. Asta, atat datorita domeniului, cat si datorita faptului ca vei interactiona cu o multime de persoane. Toate sunt diferite si astfel vei castiga mereu experiente de viata.

Sfaturi de la expertii in fonduri europene

Sfaturile de la persoane care lucreaza intr-un anumit domeniu sunt mereu binevenite, atat pentru incepatori, cat si pentru cei care lucreaza deja. Acest lucru se intampla pentru ca pot sa aduca o noua perspectiva si, astfel, solutii inovatoare la care probabil ceilalti nu s-au gandit pana atunci.

Tocmai de aceea am adunat pentru tine cateva sfaturi in domeniul fondurilor europene de la cei care lucreaza deja cu ele. Sunt cele pe care le-au gasit si ei folositoare de-a lungul timpului si de bucura sa le dea mai departe.

Identifica oportunitatile de finantare care sa se alinieze, atat cu directia de business a celui pentru care urmeaza sa scrii proiectul, cat si cu prioritatile strategice ale Uniunii Europene. Fii mereu la curent cu oportunitatile care sunt afisate pe platformele oficiale si, in acelasi timp, implica-te in diverse actiuni de networking. Cel mai usor faci schimb de idei intalnindu-te si povestind cu alte persoane din domeniu.

Odata ce ai identificat oportunitatile, poti sa treci la cel de-al doilea pas important si anume la planificarea proiectului. Aici trebuie sa clarifici obiectivele acestuia, sa analizezi daca acestea se aliniaza cu cele ale Uniunii Europene, sa identifici riscurile care ar putea aparea de-a lungul timpului si la fel si provocarile pe care le-ai putea intampina. Partea de bugetare intra in acest pas si trebuie sa o faci cat de realist posibil, pentru a nu avea probleme pe termen lung. Iar inca un pas deosebit de important este acela in care incluzi si evaluarea constanta si ajustarea planului atunci cand e nevoie.

Indiferent de vechimea ta in domeniu, este mereu bine sa participi la intalniri de networking si la cursuri de specializare. Se stie de multa vreme ca interactiunea cu alte persoane aduce mereu noi perspective asupra unor subiecte sau situatii. Acest lucru este cu atat mai prielnic celor care lucreaza deja de multa vreme in domeniu si - desi mai rar este intalnita aceasta situatie - se simt plafonati sau simt ca nu au solutii convenabile pentru unele aspecte de care s-au lovit.

Investeste timp in research si invatare continua pentru ca este cel mai bun cadou pe care ti-l poti face din punct de vedere profesional. Si, daca ne gandim la rece, si personal, deoarece fiecare intalnire cu alte persoane iti aduce un nou mod de a gandi, chiar daca nu este neaparat constient. Asadar, chiar si daca vorbim despre o ocazie de networking pe an, imbratiseaz-o si nu vei regreta. Cat despre research, parerea noastra este ca ar trebui sa fie facut constant. Ia-ti cateva ore pe saptamana sa le dedici in aceasta directie si vei vedea cat de mult vei evolua.

Acestea sunt doar cele mai importante sfaturi primite de la experti in fonduri europene. Sfaturi care i-au ajutat si pe ei de-a lungul timpului si care nu au cum sa nu ti se potriveasca si tie. Tine cont de ele si vei vedea ce bine iti vor prinde pe termen lung! 

Credite foto: pexels.com




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: fonduri europeneaccesare fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri Europene in 2022: si PFA-urile pot primi bani. Lista completa a programelor

de Idei de afaceri
20 Apr 2022
Oportunitatile de finantare cu fonduri europene nu trebuie ocolite de persoanele care au infiintat un PFA. Mai multe dintre proiectele demarate in...

Firmele vor avea la dispozitie noi fonduri europene si ajutoare de stat

de Idei de afaceri
29 Oct 2021
Sfarsitul de an vine cu noi oportunitati pentru afaceri si alte organizatii. Sunt disponibile noi fonduri europene nerambursabile si ajutoare de stat....

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]