Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 intrebari si raspunsuri despre finantarea microintreprinderilor prin Programul Operational Regional 2014-2020

de Alina Constantinescu 29 Aug. 2016 3411
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a veni in ajutorul microintreprinderilor interesate de accesarea fondurilor nerambursabile disponibile prin Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 (Regio-POR), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – in calitatea sa de Autoritate de Management pentru POR - a publicat o lista de intrebari frecvente si raspunsurile aferente acestora. Perioada pentru depunerea cererilor de finantare a inceput in data de 27 iulie 2016 si are ca termen limita data de 27 ianuarie 2017.

Asadar, iata 3 intrebari si raspunsuri despre prioritatea de investitii 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusive prin incubatoare de afaceri”.

"1. Vreau sa achizitionez echipamente pentru mai multe puncte de lucru, situate in localitati diferite, dar pe teritoriul aceleiasi regiuni. Este eligibila investitia?

O investitie se poate realiza la doua (sau mai multe) locuri de implementare, atat timp cat sunt respectate toate conditiile de eligibilitate, iar proiectul de investitie este unul unic, respectiv nu consta, de fapt, in doua (sau mai multe) investitii distincte sub umbrela unei singure cereri de finantare.
Cu titlu de exemplu, modernizarea a doua pensiuni (aflate in aceeasi localitate sau in localitati diferite) ar constitui, de fapt, doua proiecte de investitie distincte, chiar daca clasa CAEN vizata ar fi aceeasi. Pe de alta parte, tot cu titlu de exemplu, modernizarea si/sau dotarea a doua ateliere (localizate distinct), in care solicitantul desfasoara activitati cuprinse  in acelasi flux tehnologic, poate fi considerata o investitie unica."

2. Mi-am autoevaluat proiectul si as obtine 80 de puncte la evaluarea tehnica si financiara. Pot sa depun proiectul in primele doua luni de la deschiderea apelului?

Conform precizarilor din ghidul specific, toate proiectele depuse in primele 2 luni ale apelului parcurg etapa de verificare a conformitatii si eligibilitatii, proiectele conforme si eligibile fiind apoi evaluate tehnic si financiar. Doar proiectele care obtin un minim de 85 de puncte sunt incluse in etapa de contractare, restul urmand a intra in competitie cu proiectele depuse in cea de-a treia luna a apelului samd. In functie de gradul de acoperire a bugetului alocat apelului, depunerea proiectelor poate fi suspendata, insa nu mai devreme de primele 2 luni ale apelului. Evaluarea tehnica si financiara a unui proiect, respectiv acordarea punctajelor, se realizeaza
exclusiv in contextul etapei de evaluare tehnica si financiara si doar in baza unei cereri de finantare complete.

Asadar,  procesul  de  autoevaluare  nu  afecteaza,  in  niciun  fel,  procesul  de verificare/evaluare/selectie a proiectelor, dupa cum nici nu conditioneaza data (sesiunea lunara) de depunere a acestora.

3. Conform normelor contabile, ma incadrez in categoria ”microentitati”. Mai trebuie sa depun la cererea de finanatare Notele explicative?

Conform normelor contabile (OMFP 1.802/2014), microentitatile nu au obligatia elaborarii notelor explicative la situatiile financiare anuale prevazute la pct. 468 si 469 din ordin. Conform alin. (2) al punctului 576, microentitatile prezinta informatiile prevazute la pct. 468 lit. a), d) si e) si pct. 491 alin. (2) lit. c). De vazut si cap. 12 «Dispozitii privind scutirile si restrictiile aplicabile scutirilor», sectiunea 12.1  Scutiri pentru microentitati.

Solicitantii care se incadreaza in categoria Microentitati vor depune acele note explicative care li se impun, conform normelor contabile in vigoare."

Click aici pentru alte intrebari si raspunsuri despre finantarea microintreprinderilor prin Regio-POR>>

Sursa: http://adrvest.ro


Tags: fonduri neramursabilepor 2014-2020

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]