Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Accesarea fondurilor europene nerambursabile

de Idei de afaceri 08 Nov. 2022 1317
Accesarea fondurilor europene nerambursabile
3.25 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile agricole necesita de cele mai multe ori investitii. In acest sens, viitorii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile.

Submasura 4.1 „Investitii in exploatatii agricole” se incadreaza, conform regulamentului (Ce) nr. 1.305/2013, art.17, in masura 4 „Investitii in active fizice” – si contribuie la domeniile de interventie DI 2A „Imbunatatirea performantei economice a tuturor fermelor si facilitarea restructurarii si modernizarii fermelor, in special in vederea cresterii participarii si orientarii catre piata, cat si a diversificarii agricole” si DI 5D „reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si de amoniac din agricultura”.
 

Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile 

 
Solicitantii eligibili pentru sprijinul acordat prin submasura 4.1 sunt fermierii definiti conform regulamentului (Ce) 1307/2013, art. 4, ca fiind persoane fizice sau juridice sau un grup de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic pe care un astfel de grup si membrii sai il detin in temeiul legislatiei nationale, ale caror exploatatii se situeaza pe teritoriul romaniei si care desfasoara o activitate agricola.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa demarezi o afacere cu sofran din Afacerea Anului: "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt:
 
- Persoana fizica autorizata: infiintata in baza O.u.G. nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Intreprindere individuala: infiintata in baza O.u.G. nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Intreprindere familiala: infiintata in baza O.u.G. nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Societate in nume colectiv – SNC: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Societate in comandita simpla – SCS: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Societate pe actiuni – Sa: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Societate in comandita pe actiuni – SCa: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Societate cu raspundere limitata – Srl: infiintata in baza legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa demarezi o afacere cu sofran din Afacerea Anului: "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
- Societate comerciala cu capital privat: infiintata in baza legii nr. 15/1990, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
- Institute de cercetare–dezvoltare, precum si centre, statiuni si unitati de cercetare-dezvoltare si didactice, inclusiv universitati avand in subordine statiuni de cercetare-dezvoltare si didactice (definite potrivit legislatiei nationale in vigoare privind organizarea si functionarea acestora) din domeniul agricol cu personalitate juridica, de drept public sau privat (infiintate in baza hotararii Guvernului de infiintare si functionare specifice, in cazul celor de drept public, si in baza statutului de functionare, in cazul celor de drept privat) – doar pentru unitatile de productie agricola inregistrate la APIA.

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: fonduri europenefonduri europene nerambursabileapiaafaceri agricolebeneficiari fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Afaceri la tara pe care sa le incepi cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
11 Iun 2019
Potrivit Programului National pentru Dezvoltarea Rurala 2014-2020, in mediul rural, antreprenorii isi pot deschide o afacere, chiar si cu o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]