Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri la tara pe care sa le incepi cu fonduri europene

de Camelia Diaconu 11 Iun. 2019 19919
4.36 din 180 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potrivit Programului National pentru Dezvoltarea Rurala 2014-2020, in mediul rural, antreprenorii isi pot deschide o afacere, chiar si cu o investitie minima, deoarece primesc finantare din fonduri europene nerambursabile. Afla ce idei de afaceri poti deschide la tara!

Mediul rural iti pune la dispozitie o multime de idei de afaceri, afaceri neagricole, pe care sa le incepi cu sume mici de bani. Cel mai important este sa identifici oportunitatea pe care o ai in plan local si sa incepi planul de business.
 
Iata si cateva idei de afaceri la tara pe care le poti incepe cu fonduri europene

 
Atelier de textile. Din fericire, in acest caz activitatea poate varia datorita cererii existente pe piata. Poti incep o afacere cu productie de tesaturi, productie de covoare, de mochete, plase cu motive traditionale, procesarea lanii, etc. In mediul rural cererea este mare, insa numarul afacerilor care se ocupa cu aceste domenii de activitate este redus.

 
Atelier de croitorie. La tara, oamenii prefera sa repare un obiect vestimentar, decat sa il arunce si sa isi cumpere altul nou. O croitorie poate fi lansata cu investitii foarte mici, mai ales ca poate incepe si cu 2 sau 3 masini de cusut si pe parcurs sa se dezvolte. Un atelier de croitorie se poate ocupa si cu modificarea hainelor, cat si cu croirea pieselor vestimentare.

 
Atelier de maturi. La tara, maturile sunt nelipsite din gospodarii, iar cererea nu se va opri niciodata. Investita este una mica si materialele de care ai nevoie le gasesti la un pret redus. 

 
Fabrica de mase plastice. Sa iti deschizi o fabrica cu mase plastice presupune o  investitie mai mare pentru inceput, insa profitul este substantial. Ai nevoie de echipament special pentru fabricarea produselor din plastic, insa avantajul este ca te poti plia pe o nisa destul de mare de produse in domeniu. Poti fabrica produse din plastic pentru gradina, pentru bucatarie, pentru baie sau alte accesorii de folos unei locuinte. 

 
Cabinet medical. Un cabinet medical in mediul rural este afacerea ideala. Cererea este oricand, insa investitia pentru inceput este relativ mare deoarece trebuie sa achizitionezi echipamentul medical necesar. Insa, avand in vedere ca primesti finantare din partea fondurilor eurpone, o mare parte din investitie iti este scutita. Serviciile medicale sunt extrem de utile la tara, acolo unde oamenii nu isi permit sa ajunga pana in cel mai apropiat oras pentru a cere sfatul unui medic specialist.

 
Cine poate pimi fonduri europene pentru afaceri neagricole:
  • Membrii unei gospodarii ori fermierii care isi doresc sa infiinteze o afacere non agricola pentru prima data;
  • Intreprinderile sau micro intreprinderile care vor sa isi desfasoare o activitatea non agricola pe care nu au mai facut-o inainte sa aplice la primirea findurilor.
 


Tags: afaceri cu fonduri europenefonduri europene nerambursabileafaceri la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.36 din 5 - 180 voturi.

Articole conexe

Noi fonduri europene nerambursabile in 2019 pentru firme prin POR 2.1 A

de Florin Amariei
22 Apr 2019
Firmele mici si mijlocii romanesti vor putea accesa noi fonduri europene nerambursabile in 2019 prin linia de finantare POR 2.1 A....

Fonduri europene nerambursabile: fiecare tanar care are un proiect in domeniul agriculturii poate primi pana la 50.000 de euro.

de Idei de afaceri
29 Mar 2016
Pentru o perioada de cinci ani, fiecare tanar care are un proiect in domeniul agriculturii poate primi pana la 50.000 de euro, a anuntat Ministerul...

25.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri cu fonduri europene in comunitatile defavorizate

de Idei de afaceri
17 Nov 2015
Conform anuntului facut de Ministerul Fondurilor Europene, in perioada 25.11.2015 - 25.01.2016, institutia (prin Directia Generala Programe Capital...

Acum in derulare, 2 tipuri de fonduri europene nerambursabile: pentru afaceri IT&C si agricole

de Idei de afaceri
03 Nov 2015
Va invitam sa depuneti proiecte de finantare pentru afacerile voastre!  Acum in derulare sunt doua tipuri de fonduri europene nerambursabile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]