Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR primeste cereri de finantare pentru sectorul vegetal si zootehnic

de Alina Constantinescu 19 Dec. 2016 4661
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

AFIR a deschis o noua sesiune de depunere a proiectelor cu finantare europeana nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020.

Astfel, in perioada 15 decembrie 2016, ora 9.00 – 28 februarie 2017, ora 16.00, solicitantii de finantare europeana nerambursabila pot depune proiecte pentru investitii in exploatatii agricole din sectorul vegetal si din cel zootehnic (prin submasura 4.1). Totodata, in intervalul 16 decembrie 2016, ora 9.00 – 28 februarie 2017, ora 16.00, se pot depune proiecte pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol (prin submasurile 16.4 si 16.4a).

De asemenea, se primesc cereri de finantare in cadrul schemei pentru micii fermieri (submasura 6.5) in perioada 15 decembrie 2016, ora 9.00 – 15 mai 2017, ora 16.00. Aceasta submasura este lansata pentru prima oara in aceasta perioada de finantare.

Alocarea disponibila aferenta acestei noi sesiuni de depunere pentru toate submasurile lansate este de peste 266 milioane de euro, impartita astfel: pentru sM 4.1 alocarea bugetara stabilita este de 150 milioane de euro, din care vegetal – 75 milioane de euro si zootehnic – 75 milioane de euro ), pentru sM 6.5 alocarea bugetara stabilita este de 112,33 milioane de euro, iar pentru sM 16.4 si sM 16.4a alocarea bugetara stabilita este de 4 milioane de euro (2 milioane pe fiecare submasura).
    
Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line pe pagina oficiala a Agentiei, www.afir.info, pentru toate cele 4 submasuri mentionate mai sus. Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii au la dispozitie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat pe site-ul Agentiei, la sectiunea „Investitii PNDR”, in pagina dedicata fiecarei submasuri de finantare in parte.

Pentru sM 4.1, beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale/  familiale, societatile comerciale/ agricole, cooperativele agricole si grupurile de producatori, dar si institutele de cercetare.

Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Acesta se poate majora pana la 90% in functie de dimensiunea fermei si de tipul de beneficiar, dar rata sprijinului combinat nu poate depasi 90% in cazul fermelor mici si medii (cu dimensiunea pana la 250.000 SO inclusiv), respectiv 70% in cazul fermelor avand intre 250.000 si 500.000 SO inclusiv.
Investitii eligibile in cadrul sM 4.1 pot fi : constructia, extinderea, modernizarea si dotarea constructiilor din cadrul fermei, amenajarea si dotarea spatiilor de desfacere si comercializare, precum si alte cheltuieli de marketing, in cadrul unui lant alimentar integrat.Valoarea sprijinului poate atinge 2 milioane de euro pe proiect in cazul lanturilor alimentare integrate.
    
Conform Regulamentului de selectie1 a proiectelor, pentru acesata sesiune se aplica principiul conform caruia vor fi declarate neconforme proiectele al caror punctaj estimat va scadea in urma evaluarii AFIR sub pragul de calitate corespunzator lunii in care au fost depuse. De asemenea, vor fi declarate neconforme proiectele incadrate gresit din punct de vedere al alocarii financiare (alocare distincta).

Prin intermediul sM 16.4 si 16.4a, valoarea sprijinului este de maxim 100.000 euro pentru ambele submasuri, iar intensitatea sprijinului este de 100%. Beneficiari eligibili sunt reprezentati de parteneriatele constituite in baza unui Acord de Cooperare din cel putin un partener din categoriile (fermieri, microintreprinderi si intreprinderi mici, organizatii neguvernamentale, consilii locale, unitati scolare - inclusiv universitatile de profil, unitatile sanitare, de agrement si de alimentatie publica) si cel putin un fermier sau un grup de producatori/o cooperativa care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol/ pomicol, in functie de submasura.
Investitii eligibile sunt sprijinite cheltuielile prevazute in planul sau studiul de marketing, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse, din urmatoarele categorii: studii/ planuri - elaborarea studiilor si planurilor de marketing asociate proiectului, inclusiv analize de piata, conceptul de marketing, costurile de functionare a cooperarii, costuri directe ale proiectelor specifice corelate cu planul proiectului, inclusiv costuri de promovare (pagina web, brosuri, pliante, bannere, promovare platita prin social media si alte retele de publicitate, radio si televiziune).

In cadrul sM 6.5, beneficiarii eligibili pentru acest tip de finantare acordata prin PNDR 2020 sunt eligibili micii fermieri care au aplicat cel putin un an Schemema simplificata pentru micii fermieri din Pilonul I (implementata prin APIA), conform Titlului V din Regulamentul (UE) nr. 1307/ 2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sprijinul public nerambursabil se acorda anual, incepand cu data transferului si pana la data de 31.12.2020 si reprezinta 120% din suma anuala calculata a sprijinului pe care fermierul a primit-o in ultimul an in cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (maximum 1.500 euro/ an, reprezentand 120% din suma maxima anuala calculata a sprijinului pe care fermierul a primit-o in ultimul an in cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I).

Sursa: AFIR


Tags: afaceri agricoleafaceri in zootehniefermepndr 2020

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Sprijin financiar prin PNDR 2020 pentru afaceri in apicultura

de Alina Constantinescu
15 Mar 2018
In ultimii ani sectorul apicol a cunoscut o dezvoltare semnificativa datorita programelor de sprijin financiar de la bugetul UE sau national, care au...

Ferme mici: AFIR prelungeste sesiunea de primire a proiectelor de investitii

de Idei de afaceri
19 Iul 2017
AFIR anunta prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finantare aferenta submasura 6.3 "Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici" din cadrul...

15.000 de euro, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea fermelor mici. Ce conditii trebuie indeplinite

de Alina Constantinescu
08 Mai 2017
Micii fermieri au posibilitatea sa obtina finantare europeana nerambursabila prin intermediul submasurii 6.3 din cadrul PNDR 2020. Sprijinul...

Fonduri de peste 680 de milioane de euro pentru proiecte finantate prin PNDR 2020

de Botezatu Razvan
28 Apr 2017
Incepand de miercuri, 3 mai 2017, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investitii,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]