Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Avantajele cultivarii ciupercilor si afacerile banoase
Afacerile din domeniul cultivarii ciupercilor sunt afaceri mai mult decat profitabile, ele returnand venituri stabile in scurt timp de la demararea afacerii. Antreprenorii care si-au ales acest domeniu fertil se bucura de recolte bogate, de piata de desfacere neacoperita atat in tara cat si la export si, mai mult, pot obtine fonduri europene nerambursabile. Cei care detin resursele necesare pentru amplasarea unei crescatorii cat de mici sunt cei care se vor bucura de posibilitatea reala de a-si mari veniturile in mod substantial.
Iata cateva dintre avantajele majore ale cultivarii ciupercilor:Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cultura castravetelui anti-diabet
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
1. ciupercile au o mare valoare nutritivă, gastronomică, chiar și terapeutică;
2. substratul de cultură se obține din subproduse și reziduuri vegetale și animale;
3. realizează direct bioconversia unor subproduse vegetale È™i animale în hrană pentru oameni;
4. substratul uzat constituie o valoroasă resursă care poate fi reutilizată și comercializată;
5. cultura ciupercilor nu necesită suprafețe mari de teren agricol;
6. ciupercile pot fi cultivate în diverse spaÈ›ii È™i localuri care au avut altă destinaÈ›ie (pivniÈ›e, construcÈ›ii vechi, magazii, galerii de mină abandonate, tuneluri, grajduri) È™i care sunt improprii pentru alte scopuri;
7. cultura modernă a ciupercilor are un pronunÈ›at caracter intensiv (în cazul specie Agaricus bisporus randamentul mediu este de 25-30 kg ciuperci/mp/ciclu);
8. prin cultivarea ciupercilor se realizează un circuit rapid al fondurilor bănești;
9. creează noi locuri de muncă, mai ales în zona rurală;
10. pentru demararea unei afaceri în acest domeniu aveÈ›i posibilitatea de a beneficia de fonduri europene nerambursabile.
Ciupercile „champignon“ sunt deosebit de apreciate pentru gustul È™i aroma lor specială, pentru posibilitatea de a fi consumate în stare crudă sau incluse într-o mare diversitate de reÈ›ete savuroase È™i uÈ™or de preparat.
La acestea se adaugă È™i pretabilitatea lor de a fi uscate, conservate singure sau în diverse combinaÈ›ii cu alte specii de ciuperci sau legume. De asemenea, ele pot fi procesate È™i în cadrul unor reÈ›ete de mezeluri, brânzeturi, produse de patiserie (foetaje, pizza) etc.
Datorită acestor calități remarcabile, ciupercile È™i-au câÈ™tigat o poziÈ›ie binemeritată între celelalte specii horticole cultivate. Dezvoltarea continuă a producÈ›iei a schimbat în multe țări imaginea de aliment de lux, trufanda de mare valoare, pe care gastronomia a creat-o ciupercilor cultivate.
Astăzi, chiar È™i la noi în È›ară, ciupercile „champignon“ sunt pe cale de a deveni delicatese de zi cu zi.
Din fericire pentru cei care doresc sa isi demareze afaceri profitabile si stabile, cererea nu este acoperita si este loc suficient pentru numerosi cultivatori de ciuperci.
Puteti sa aflati detaliile complete referitoare la cultivarea ciupercilor Champignon si informatii vitale in demararea si administrarea unei afaceri profitabile in acest domeniu cu ajutorul ghidului realizat de un expert din domeniul micologiei aplicate. Ghidul este disponibil chiar aici.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit