Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bolos, MFE: Avem doua mari obiective pentru antreprenori

de Florin Amariei 14 Feb. 2020 5993
4.83 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, spune ca pregateste "doua mari obiective" pentru antreprenori.

Oficialul a coordonat zilele acestea o serie de reuniuni in scopul pregatirii proiectelor pentru perioada de programare 2021-2027 in vederea eficientizarii folosirii fondurilor europene alocate Romaniei.
 
 ”Avem doua mari obiective: stimularea absorbtiei in actuala perioada de programare si pregatirea proiectelor pentru a atrage fondurile alocate inca de la inceputul implementarii viitorului cadru financiar. Buna pregatire a proiectelor este esentiala si va fi sprijinita inclusiv de Acordul semnat cu Banca Europeana de Investitii”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.
 
In zilele de miercuri si joi au avut loc reuniuni cu autoritatile locale pentru pregatirea proiectelor de infrastructura care vizeaza dezvoltarea si regenerarea urbana, infrastructura rutiera locala si specializarea inteligenta, urmate de intalnirea cu vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Andrew McDowell, pentru semnarea acordului de servicii de asistenta tehnica in valoare de 20 milioane de euro, precum si de intalnirea de lucru pentru gestionarea deseurilor pana la finalul anului 2020, prioritate strategica avand in vedere investitiile in sprijinul cetatenilor si comunitatilor locale.
 
Cea de-a treia intalnire de lucru a avut loc in contextul in care Romania are de recuperat decalajele pentru indeplinirea tintelor din directiva-cadru privind deseurile, fiind discutata metodologia de realizare a planurilor si stadiul de elaborare a documentatiei la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti.
 
Semnarea Acordului de servicii de asistenta tehnica (Project Advisory Support Service Agreement - PASSA) in valoare de 20 milioane euro va sustine implementarea Programului Operational Infrastructura Mare, prin asigurarea unui ritm de implementare a proiectelor care sa conduca la utilizarea tuturor fondurilor disponibile; sprijinirea beneficiarilor in fazarea proiectelor majore; pregatirea portofoliilor de proiecte pentru noua perioada de programare (2021-2027); indeplinirea conditiilor necesare pentru rambursarea investitiilor care vor fi realizate in sectoarele finantate din POIM in timpul viitoarei perioade de programare (2021 – 2027); promovarea masurilor strategice (legislative, administrative etc.) pentru a stimula investitiile in infrastructura etc.
 
Vor beneficia de serviciile de asistenta tehnica Ministerul Fondurilor Europene, Organismul Intermediar Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si beneficiari POIM.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bolosmfeobiectiveantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Fonduri europene disponibile pentru antreprenori

de Florin Amariei
13 Iul 2018
Mai multe linii de finantare sunt disponibile in momentul de fata. Majoritatea apelurilor pentru proiecte sunt deschise pana in decembrie 2018....

Fonduri europene in agricultura: AFIR lanseaza inca doua submasuri pentru antreprenori

de Idei de afaceri
29 Ian 2018
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste in perioada 29 ianuarie - 30 aprilie 2018 solicitari pentru finantarea proiectelor de...

Cursuri pentru manageri si antreprenori prin fonduri europene. Cand incep inscrierile?

de Alina Constantinescu
24 Aug 2017
Recent a fost lansata linia de finantare "Romania profesionala - Resurse umane competitive", din cadrul Programului Operational Capital Uman...

Noi masuri pentru sprijinirea antreprenorilor si implementarea programelor pentru IMM-uri

de Alina Constantinescu
04 Iul 2017
Un nou cadru institutional pentru sprijinirea IMM-urilor, atragerii de investitii si promovarii exportului, inclusiv pentru implementarea Programului...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]