Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cati bani mai sunt disponibili in acest an prin PNDR 2014-2020?

de Alina Constantinescu 23 Sep. 2016 4769
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca mai sunt disponibile peste 317 milioane de euro in cadrul sesiunilor active pentru depunerea cererilor de finantare deschise in anul 2016. Aceste fonduri acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020) pot fi accesate pana la data de 31 octombrie 2016, ora 16.00, data limita de depunere pentru majoritatea sesiunilor active, sau pana la epuizarea fondurilor alocate.

AFIR a primit pana in prezent 10.634 de cereri de finantare conforme prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile in valoare totala de 1,34 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un procent de aproximativ 98% din valoarea totala a alocarii PNDR in anul 2016 pentru submasurile deschise pana in prezent.
    
In prezent, in acest an mai sunt fonduri disponibile pentru finantarea fermelor de familie pentru sectorul pomicol, pentru procesarea produselor agricole si pomicole, pentru dezvoltarea fermelor mici, pentru infrastructura la scara mica, dar si pentru infiintarea grupurilor de producatori din sectorul agricol si din cel pomicol.
    
Astfel, in cadrul submasurii 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, pana la 31 octombrie, ora 16.00, mai pot fi accesate 3,57 milioane de euro pentru fermele de familie. De asemenea, sectorul pomicol dispune de fonduri pentru finantarea proiectelor de investitii, prin intermediul submasurii 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”. Valoarea totala nerambursabila a fondurilor neutilizate este de 43,57 milioane de euro.
    
Tinerii fermieri - pot depune on-line proiecte pentru zona montana prin submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Fondurile ramase pin acest caz sunt de 12,64 milioane de euro. Data limita pana la care se pot depune proiecte este 31 octombrie, ora 16.00.
    
Solicitantii interesati de finantare pentru procesarea produselor agricole, au la dispozitie fonduri in valoare de 71,53 milioane de euro prin submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole”. Pentru procesarea produselor pomicole, fondurile disponibile prin sM 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol” sunt de 7,37 milioane de euro.
    
Proiectele de dezvoltare a fermelor mici prin submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” pot beneficia de investitii in valoare de aproximatix 79,5 de milioane de euro, valoare ramasa disponibila pana la inchiderea sesiunii, respectiv 31 octombrie 2016, ora 16.00.
    
In cadrul submasurii 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica” mai sunt fonduri disponibile pentru proiecte in infrastructura de apa/ apa uzata. Valoarea fondurilor disponibile este de 63,26 milioane de euro. Data limita pana la care se pot depune on-line proiecte este 31 octombrie 2016, ora 16.00.
    
Se pot depune Cereri de Finantare pentru infiintarea si dezvoltarea grupurilor de producatori, din sectorul agricol si din cel pomicol, prin submasurile 9.1 si 9.1a. Valoarea cumulata a fondurilor disponibile pentru grupuri de producatori este de 7,1 milioane de euro. Sesiunea de primire a proiectelor pentru sM 9.1 si sM 9.1a se incheie pe 11 octombrie 2016, ora 16.00.
    
Pe langa sesiunile active aferente submasurilor mentionate anterior, se pot depune Cereri de Finantare pentru crearea sau modernizarea unitatilor de procesare a produselor agricole si pomicole. Aceste fonduri sunt disponibile prin intermediul Schemei GBER si de minimis pentru sM 4.2. Valoarea disponibila este de circa 24,5 milioane de euro. Totodata, pentru sectorul pomicol, prin intermediul Schemei GBER si de minimis pentru sM 4.2a se pot obtine finantari in limita a 3,98 milioane de euro. Data pana la care se pot depune proiecte in cadrul acestor scheme este 30 decembrie 2016, ora 16.00.
    
Solicitantii interesati sa obtina finantare europeana nerambursabila prin intermediul submasurilor active din cadrul PNDR 2020, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului si anexele aferente acestora pe pagina oficiala de internet a AFIR, www.afir.info.


Tags: cereri de finantarefonduri europeneinvestitii agricole

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Agropensiunile beneficiaza de fonduri europene

de Bianca Tila
22 Mai 2024
Ministerul Agriculturii urmeaza sa lanseze linia de finantare DR-29, dedicata antreprenorilor din mediul rural care vor sa dezvolte activitati...

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
13 Mai 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]