Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditii mai facile de accesare a fondurilor prin Programul Start-Up Nation

de Stanciu Ioana 24 Apr. 2017 7543
4.04 din 25 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Programul Start Up Nation Romania va fi un succes, mai ales ca saptamana trecuta a ajuns la o forma care va permite accesarea lui mult mai facila. Ma astept ca noile conditii pe care le-am prevazut in cele mai recente dezbateri parlamentare pe marginea Legii de aprobare a Ordonantei 10/2017, sa duca la o crestere a numarului de afaceri deschise, chiar din prima parte a anului."

Declaratia ii apartine deputatului brasovean Roxana Minzatu, care a sustinut cauza viitorilor mici intreprinzatori in fata colegilor sai din Comisia pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor.

OUG 10/2017 a fost publicata in Monitorul Oficial din 31 ianuarie 2017, iar in scurt timp au fost publicate si normele de aplicare. Tot in regim de urgenta a ajuns si in Parlament, unde se afla in procedura dinaintea votului de plen a Camerei Deputatilor. Fata de forma initiala, cu care ordonanta a plecat de la Guvern, in comisie au fost sustinute si aprobate mai multe modificari.

Printre modificari se numara reducerea duratei de mentinere a locurilor de munca create, de la minimum 3 ani la minimum 2 ani dupa incheierea implementarii proiectului.

Obligativitatea de a avea cel putin doi salariati a fost inlocuita cu cea de a avea cel putin unul.

Cheltuielile salariale vor fi eligibile pe o perioada de sase luni, ceea ce va fi un real ajutor pentru perioada de inceput a afacerii.

Taxa pe valoarea adaugata nedeductibila va fi, de asemenea, inclusa in cheltuielile eligibile.
   
In procesul de implementare a Programului “Start-up Nation - Romania”, indiferent de sursa de finantare, se utilizeaza atat mecanismul rambursarii cheltuielilor efectuate, cat si cel al decontarii cererilor de plata. Rambursarea se va utiliza obligatoriu la cheltuielile salariale (care vor fi eligibile pentru maxim 6 luni la nivelul maxim al salariul mediu pe economie). Pentru restul cheltuielilor se va putea utiliza cererea de plata – virarea sumelor pe baza contractelor si facturilor prezentate de beneficiarii finantarii. In cazul in care beneficiarii nu respecta obligatii din contractul de finantare, precum al pastrarii locurilor de munca sau a investitiei pe perioada prevazuta, ajutorul acordat se returneaza total .

Demararea programului Start Up Nation Romania mai are de trecut prin votul plenului, probabil in ultima saptamana a lunii aprilie, iar apoi promulgarea. Detaliile practice privind accesarea programului se vor include in Ghidul de finantare, care va fi aprobat prin ordin de ministru si publicat in zilele urmatoare. Criteriile de acordare ale punctajului au fost deja incluse in Ordonanta, si au ramas neschimbat.


Tags: start-up nationfonduri europenefinantare afacerefonduri nerambursabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.04 din 5 - 25 voturi.

Articole conexe

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Afaceri la tara pe care sa le incepi cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
11 Iun 2019
Potrivit Programului National pentru Dezvoltarea Rurala 2014-2020, in mediul rural, antreprenorii isi pot deschide o afacere, chiar si cu o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]