Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firmele vandute pentru accesarea fondurilor din Masura 4.1.1 din POC, scoase din schema

de Idei de afaceri 18 Mar. 2022 2435
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul a confirmat ca toate firmele care au fost vandute pentru accesarea fondurilor din Masura 4.1.1 din POC vor fi scoase din schema de finantare.

Premierul Nicolae Ciuca a avut o intalnire la Palatul Victoria cu reprezentantii mediului de afaceri, pentru a analiza cele mai relevante criterii de evaluare a formulelor de selectare a firmelor care sa beneficieze de viitoarele granturi de investitii. La intalnire, a participat si ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Dan Vilceanu, alaturi secretarul de stat in cadrul MIPE, Csilla Hegedus.
 
La propunerea mediului de afaceri, Guvernul va modifica criteriile de departajare in caz de punctaj egal pentru apelul competitiv privind granturile de investitii de pana la 1 milion de euro (Masura 4.1.1.) ce urmeaza a fi acordate IMM-urilor si amanarea termenului de lansare pana la primirea avizului din partea Comisiei Europene pe noua schema.
 
De asemenea, reprezentantii mediului de afaceri au propus inlocuirea criteriului de departajare privind scaderea cifrei de afaceri din 2020 fata de 2019 cu alte criterii, considerate a fi mai relevante.
 
In urma discutiilor, au fost elaborate noi criterii de departajare in caz de punctaj egal, respectiv:
  • productivitatea muncii per angajat in anul 2019, exprimata ca raport intre cifra de afaceri realizata in acel an si numarul de angajati;
  • ponderea valorii utilajelor tehnologice in cadrul proiectului din total grant solicitat;
  • numarul de locuri de munca nou create;
  • data si ora inscrierii in program.
 
Totodata, reprezentantii mediului de afaceri au propus ca firmele al caror actionariat a fost modificat in ultimul an, sa nu fie eligibile pentru aceasta masura, acceptata de Guvern pentru a preveni specula de vanzari si cumparari de firme special destinate acestor granturi.
 
Guvernul isi reafirma intreaga disponibilitate pentru un dialog cat mai deschis cu mediul de afaceri din Romania si este deplin angajat in a sustine IMM-urile care au avut de suferit din cauza pandemiei si a crizei economice generate de aceasta.
 
Bugetul apelului va fi de 358 milioane euro, la care se va aplica o limita de supracontractare de 120%, ceea ce inseamna ca valoarea cumulata a proiectelor finantate va putea ajunge la 430 milioane euro.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: guvernfirmemasurifinantarepocmasura 4.1.1 poc

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Banii alocati pentru inovare din POC, in crestere!

de Florin Amariei
01 Feb 2022
Companiile pregatite pentru a-si arata latura creativa pot obtine mai multe fonduri in 2022 din POC pe latura de inovare! Programul Operational...

Nou program de finantare pentru romanii care au case

de Florin Amariei
10 Ian 2020
Ministerul Mediului lanseaza un nou program de finantare pentru proprietarii romani de case care vor sa fie mult mai eficienti din punct de vedere...

Noi fonduri europene nerambursabile in 2019 pentru firme prin POR 2.1 A

de Florin Amariei
22 Apr 2019
Firmele mici si mijlocii romanesti vor putea accesa noi fonduri europene nerambursabile in 2019 prin linia de finantare POR 2.1 A....

Finantare europeana pentru afaceri neagricole in mediul rural din Romania

de Florin Amariei
26 Mar 2019
Poti sa pornesti si sa dezvolti o afacere in mediul rural din Romania cu finantare europeana pentru activitati neagricole. Doriti sa demarati o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]