Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri de peste 680 de milioane de euro pentru proiecte finantate prin PNDR 2020

de Botezatu Razvan 28 Apr. 2017 6322
4.86 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Incepand de miercuri, 3 mai 2017, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investitii, finantate prin intermediul a 14 submasuri din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul national, dar si pentru zona ITI Delta – Dunarii.

Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitantilor care doresc sa obtina finantare europeana, insumeaza 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investitiilor din zona ITI Delta – Dunarii.

„Una din prioritatile Guvernului Romaniei este cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene. In aceasta perioada, ne-am implicat la capacitate maxima pentru a pregati toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investitii pentru toate submasurile de finantare din Program care se adreseaza beneficiarilor privati. Am dorit sa lansam toate aceste sesiuni, cu domenii de investitie diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesati sansa de a dezvolta o investitie in mediul rural, cu fonduri din PNDR”, a declarat Adrian-Ionut CHESNOIU, directorul general al AFIR.

In intervalul 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 iulie 2017, ora 17.00, AFIR lanseaza sesiuni de primire a proiectelor pentru urmatoarele submasuri (sM):

sM 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”
sM 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”
sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”
sM 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”
sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”
sM 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”
sM 9.1 „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol”
sM 9.1a „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol”
sM 4.1 „Investitii in exploatatii agricole zona ITI - DD”
sM 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole zona ITI - DD”
sM 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale zona ITI - DD”
sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici zona ITI - DD”
sM 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole ITI - DD”

De asemenea, in perioada 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 octombrie 2017, ora 17.00, AFIR lanseaza si sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole” aferenta sM 4.2.
Mentionam ca depunerea proiectelor se realizeaza on-line pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, pentru toate submasurile care se vor lansa in curand. Totodata, toti cei interesati sa dezvolte investitii in domeniul agricol, pomicol si in cel non-agricol, pot consulta Ghidul solicitantului pentru submasurile amintite pe site-ul AFIR, la sectiunea „Investitii PNDR”.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Alocarea financiara stabilita pentru sM 4.1, disponibila in sesiunea 2017, este de 185 milioane de euro, impartita astfel: sectorul vegetal are alocate 79 milioane de euro, cel zootehnic are 60 milioane de euro, zona montana dispune de 14 milioane de euro, iar fermele de familie de 32 milioane de euro.

Pentru sM 4.1 ITI – DD, alocarea bugetara aferenta acestei sesiuni este de 33 milioane de euro, impartita egal intre sectoarele vegetal si zootehnic. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse pe sM 4.1 si pe sM 4.1 ITI – DD este de 25 de puncte.

In sesiunea anuala din 2017, alocarea financiara pentru sM 4.1a este de 100 milioane de euro, din care pentru pepiniere este disponibila suma de 5 milioane de euro.

Pentru sM 4.1a ITI – DD, cei care doresc sa dezvolte investitii au la dispozitie 5 milioane de euro in aceasta sesiune. Pragul minim pe care trebuie sa-l atinga proietele depuse pentru selectie atat prin sM 4.1a, cat si prin sM 4.1a ITI – DD este de 10 de puncte.
O submasura care s-a bucurat de un interes deosebit din partea solicitantilor de finantare in sesiunile anterioare este sM 6.1. Tinerii fermieri dispun de fonduri europene in valoare totala nerambursabila de 170 milioane de euro, din care pentru zona montana sunt alocate 34 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse prin sM 6.1 este de 25 de puncte.

Alocarea bugetara, disponibila pentru infiintarea de activitati neagricole in mediul rural, finantate prin sM 6.2, este 18,3 milioane de euro in sesiunea din acest an. Pentru aceeasi submasura aplicabila zonei ITI – Delta Dunarii, alocarea financiara este de 3,5 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse atat prin sM 6.2, cat si prin sM 6.2 ITI – DD este de 15 de puncte.
In sesiunea aferenta lui 2017, alocarea financiara stabilita pentru sM 6.3 este de 100 milioane de euro, din care zonei montane ii revin 21 milioane de euro. Solicitantii din zona ITI – DD au la dispozitie fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici in valoare de 5 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse pe sM 6.3 si sM 6.3 ITI – DD este 15 de puncte.

Pentru investitiile finantate prin sM 6.4, alocarea bugetara aferenta acestei sesiuni este de 35 milioane de euro. Alte 7 milioane de euro sunt disponibile pentru solicitantii sM 6.4 ITI – DD. Pragul minim sub care proiectele depuse pe sM 6.4 nu pot fi selectate este de 10 de puncte, iar pentru sM 6.4 ITI – DD, pragul minim de selectie este de 15 de puncte.

De asemenea, in aceasta sesiune sunt alocate fonduri pentru infiintarea grupurilor de producatori in valoare totala de 7 milioane de euro, impartita astfel: 5 milioane de euro pentru sM 9.1 si 2 milioane de euro aferente sM 9.1a. Pragul minim de depunere al proiectelor pentru cele 2 submasuri este de 10 de puncte.

Alocarea financiara disponibila pentru Schema de minimis aferenta sM 4.2 in sesiunea din 2017 este de 12 milioane de euro. Precizam ca sesiunea de depunere se adreseaza exclusiv beneficiarilor care au semnat contracte de finantare cu AFIR pe Schema de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole” aferenta sM 4.2, pentru proiectele depuse in sesiunea anuala continua, din perioada august 2016 – ianuarie 2017.

Sursa: AFIR


Tags: fonduri europenefinantare afacereafirfonduri nerambursabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.86 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]