Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fonduri de peste 680 de milioane de euro pentru proiecte finantate prin PNDR 2020
Incepand de miercuri, 3 mai 2017, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investitii, finantate prin intermediul a 14 submasuri din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul national, dar si pentru zona ITI Delta – Dunarii.
Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitantilor care doresc sa obtina finantare europeana, insumeaza 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investitiilor din zona ITI Delta – Dunarii.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
„Una din prioritatile Guvernului Romaniei este cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene. In aceasta perioada, ne-am implicat la capacitate maxima pentru a pregati toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investitii pentru toate submasurile de finantare din Program care se adreseaza beneficiarilor privati. Am dorit sa lansam toate aceste sesiuni, cu domenii de investitie diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesati sansa de a dezvolta o investitie in mediul rural, cu fonduri din PNDR”, a declarat Adrian-Ionut CHESNOIU, directorul general al AFIR.
In intervalul 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 iulie 2017, ora 17.00, AFIR lanseaza sesiuni de primire a proiectelor pentru urmatoarele submasuri (sM):
sM 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”
sM 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”
sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”
sM 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”
sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”
sM 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”
sM 9.1 „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol”
sM 9.1a „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol”
sM 4.1 „Investitii in exploatatii agricole zona ITI - DD”
sM 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole zona ITI - DD”
sM 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale zona ITI - DD”
sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici zona ITI - DD”
sM 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole ITI - DD”
De asemenea, in perioada 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 octombrie 2017, ora 17.00, AFIR lanseaza si sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole” aferenta sM 4.2.
Mentionam ca depunerea proiectelor se realizeaza on-line pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, pentru toate submasurile care se vor lansa in curand. Totodata, toti cei interesati sa dezvolte investitii in domeniul agricol, pomicol si in cel non-agricol, pot consulta Ghidul solicitantului pentru submasurile amintite pe site-ul AFIR, la sectiunea „Investitii PNDR”.
INFORMATII SUPLIMENTARE
Alocarea financiara stabilita pentru sM 4.1, disponibila in sesiunea 2017, este de 185 milioane de euro, impartita astfel: sectorul vegetal are alocate 79 milioane de euro, cel zootehnic are 60 milioane de euro, zona montana dispune de 14 milioane de euro, iar fermele de familie de 32 milioane de euro.
Pentru sM 4.1 ITI – DD, alocarea bugetara aferenta acestei sesiuni este de 33 milioane de euro, impartita egal intre sectoarele vegetal si zootehnic. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse pe sM 4.1 si pe sM 4.1 ITI – DD este de 25 de puncte.
In sesiunea anuala din 2017, alocarea financiara pentru sM 4.1a este de 100 milioane de euro, din care pentru pepiniere este disponibila suma de 5 milioane de euro.
Pentru sM 4.1a ITI – DD, cei care doresc sa dezvolte investitii au la dispozitie 5 milioane de euro in aceasta sesiune. Pragul minim pe care trebuie sa-l atinga proietele depuse pentru selectie atat prin sM 4.1a, cat si prin sM 4.1a ITI – DD este de 10 de puncte.
O submasura care s-a bucurat de un interes deosebit din partea solicitantilor de finantare in sesiunile anterioare este sM 6.1. Tinerii fermieri dispun de fonduri europene in valoare totala nerambursabila de 170 milioane de euro, din care pentru zona montana sunt alocate 34 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse prin sM 6.1 este de 25 de puncte.
Alocarea bugetara, disponibila pentru infiintarea de activitati neagricole in mediul rural, finantate prin sM 6.2, este 18,3 milioane de euro in sesiunea din acest an. Pentru aceeasi submasura aplicabila zonei ITI – Delta Dunarii, alocarea financiara este de 3,5 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse atat prin sM 6.2, cat si prin sM 6.2 ITI – DD este de 15 de puncte.
In sesiunea aferenta lui 2017, alocarea financiara stabilita pentru sM 6.3 este de 100 milioane de euro, din care zonei montane ii revin 21 milioane de euro. Solicitantii din zona ITI – DD au la dispozitie fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici in valoare de 5 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse pe sM 6.3 si sM 6.3 ITI – DD este 15 de puncte.
Pentru investitiile finantate prin sM 6.4, alocarea bugetara aferenta acestei sesiuni este de 35 milioane de euro. Alte 7 milioane de euro sunt disponibile pentru solicitantii sM 6.4 ITI – DD. Pragul minim sub care proiectele depuse pe sM 6.4 nu pot fi selectate este de 10 de puncte, iar pentru sM 6.4 ITI – DD, pragul minim de selectie este de 15 de puncte.
De asemenea, in aceasta sesiune sunt alocate fonduri pentru infiintarea grupurilor de producatori in valoare totala de 7 milioane de euro, impartita astfel: 5 milioane de euro pentru sM 9.1 si 2 milioane de euro aferente sM 9.1a. Pragul minim de depunere al proiectelor pentru cele 2 submasuri este de 10 de puncte.
Alocarea financiara disponibila pentru Schema de minimis aferenta sM 4.2 in sesiunea din 2017 este de 12 milioane de euro. Precizam ca sesiunea de depunere se adreseaza exclusiv beneficiarilor care au semnat contracte de finantare cu AFIR pe Schema de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole” aferenta sM 4.2, pentru proiectele depuse in sesiunea anuala continua, din perioada august 2016 – ianuarie 2017.
Sursa: AFIR
Articole conexe
Agropensiunile beneficiaza de fonduri europene
de Bianca TilaAfaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile
de Bianca TilaAFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro
de Bianca TilaFonduri europene pentru competente digitale avansate
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit