Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene la borcan cu bunatati

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mare parte dintre fondurile europene sunt alocate pentru proiecte care vizeaza mediul rural. Nu este cazul sa ne intrebam de ce, pentru ca este clar ca avem potential, avem resurse, ne trebuie doar oameni deschisi, cu viziune si dorinta de a prospera.

 
Un astfel de proiect cu fonduri europene a fost lansat luna trecuta la Sibiu, pentru femeile de la tara care nu au un loc de munca, au cel putin 8 clase si se pricep sa conserve tot felul de legume si fructe pentru sezonul rece. Peste 500 de doamne din toata tara pot beneficia de acest program, valoarea proiectului „Anotimpuri la borcan" fiind de doua milioane de euro cu o durata de desfasurare de doi ani. 
 
Mai mult decat atat si poate cel mai important este faptul ca aceste gospodine vor fi consiliate si cu privire la cum sa isi deschida o firma sau o asociatie de producatori. Un aspect sensibil pentru majoritatea dintre ele.
 
De la gemuri, zacusca, compoturi, siropuri, sucuri de fructe si legume, femeile de la tara isi pot pune in valoare imaginatia, dar mai ales indemanarea, pentru a crea tot felul de borcane pline cu delicatese. 
 
Este si cazul fericit al Adelei Mihu, specializata in rosii la borcan, pe care le pune dupa o reteta proprie. "Dupa ce le-am cules, le-am spalat, le asez frumos in borcan, cu hrean, frunza de telina, usturoi, piper, foaie de dafin, pe care le fierb separat. Fiind niste rosii care sunt mai moi, nu pot sa pun apa mai fierbinte", a povestit aceasta pentru Digi24. 
Cum pregatirile de iarna au inceput deja, primele care ajung in borcane sunt frunzele de tarhon, esentiale in preparatele ardelenesti. 
 
Gospodinele care acceseaza acest proiect cu fonduri europene vor participa la cursuri de formare profesionala pentru a obtine diploma de lucrator in domeniul conservelor de legume-fructe, iar la final, in toata tara, vor fi construite trei bucatarii moderne si complet utilate si mobilate la standarde europene, pentru ca acestea sa poata pune, in special, muraturi pentru comercializare.
 
Concluzie: lucrurile incep sa se miste, sa prinda contur si pentru cel mai sarac bogat al tarii – taranul roman!
 


Tags: afaceriafaceri muraturifonduri europenemuraturiafaceri mediul ruralafaceri mici

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]