Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene la borcan cu bunatati

de Julian Manescu 11 Iul. 2014 5905
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mare parte dintre fondurile europene sunt alocate pentru proiecte care vizeaza mediul rural. Nu este cazul sa ne intrebam de ce, pentru ca este clar ca avem potential, avem resurse, ne trebuie doar oameni deschisi, cu viziune si dorinta de a prospera.

 
Un astfel de proiect cu fonduri europene a fost lansat luna trecuta la Sibiu, pentru femeile de la tara care nu au un loc de munca, au cel putin 8 clase si se pricep sa conserve tot felul de legume si fructe pentru sezonul rece. Peste 500 de doamne din toata tara pot beneficia de acest program, valoarea proiectului „Anotimpuri la borcan" fiind de doua milioane de euro cu o durata de desfasurare de doi ani. 
 
Mai mult decat atat si poate cel mai important este faptul ca aceste gospodine vor fi consiliate si cu privire la cum sa isi deschida o firma sau o asociatie de producatori. Un aspect sensibil pentru majoritatea dintre ele.
 
De la gemuri, zacusca, compoturi, siropuri, sucuri de fructe si legume, femeile de la tara isi pot pune in valoare imaginatia, dar mai ales indemanarea, pentru a crea tot felul de borcane pline cu delicatese. 
 
Este si cazul fericit al Adelei Mihu, specializata in rosii la borcan, pe care le pune dupa o reteta proprie. "Dupa ce le-am cules, le-am spalat, le asez frumos in borcan, cu hrean, frunza de telina, usturoi, piper, foaie de dafin, pe care le fierb separat. Fiind niste rosii care sunt mai moi, nu pot sa pun apa mai fierbinte", a povestit aceasta pentru Digi24. 
Cum pregatirile de iarna au inceput deja, primele care ajung in borcane sunt frunzele de tarhon, esentiale in preparatele ardelenesti. 
 
Gospodinele care acceseaza acest proiect cu fonduri europene vor participa la cursuri de formare profesionala pentru a obtine diploma de lucrator in domeniul conservelor de legume-fructe, iar la final, in toata tara, vor fi construite trei bucatarii moderne si complet utilate si mobilate la standarde europene, pentru ca acestea sa poata pune, in special, muraturi pentru comercializare.
 
Concluzie: lucrurile incep sa se miste, sa prinda contur si pentru cel mai sarac bogat al tarii – taranul roman!
 


Tags: afaceriafaceri muraturifonduri europenemuraturiafaceri mediul ruralafaceri mici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

UE pregateste lansarea unui fond de 7,5 miliarde de euro pentru afaceri

de Florin Amariei
31 Mai 2021
In perioada 1-2 iunie UE si Consiliul UE definitiveaza fondul UE pentru afaceri care are ca scop dezvoltarea supercalculatoarelor, a inteligentei...

Bani de la UE pentru afaceri. Ce se poate accesa

de Florin Amariei
20 Mar 2020
Statul roman va pune la dispozitia celor care au afaceri bani prin patru linii de ajutor deja aprobate de UE. Iata ce se poate accesa pentru a se...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]