Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene pentru mici firme IT in valoare de 29 milioane euro

de Florin Amariei 31 Ian. 2019 7939
4.76 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Firmele mici care au ca obiect de activitate ceva legat de domeniul IT pot sa acceseze fonduri europene in valoare de 29 milioane euro.

IMM-urile din domeniul IT pot obtine de la 500.000 de euro si pana la 3,5 milioane de euro prin intermediul liniei de finantare Actiunea 2.2.1 - Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clusterea, din cadrul Programului Operational Competitivitate (POC). 
 
Conform ultimului anunt facut de oficiali, perioada de inscriere va fi mai mare decat se stabilise initial. Asadar, cei interesati sa obtina finantare pentru compania lor pot sa isi depuna proiectele pana pe data de 29.04.2019 la ora 17. Pentru a se face depunerea este necesara inregistrarea in MySMIS.
 
Apelul de proiecte, aferent Axei Prioritare 2 a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, are un buget alocat de 29.062.500 euro, din care 25.000.000 euro din Politica de coeziune a Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR). Restul banilor vin de la bugetul de stat.
 
Pentru fiecare proiect, se acorda fonduri combinate, in schema de ajutor de stat si schema de ajutor de minimis.
 
Per total, intr-un proiect, intensitatea ajutorului de stat variaza in functie de natura investitiilor, de dimensiunea firmei solicitante si de regiunea de dezvoltare in care se face investitia. De exemplu, o microintreprindere sau o firma mica poate sa ia un ajutor de stat in procent de 80% din cheltuielile eligibile pentru proiecte de cercetare si dezvoltare, daca partea din proiect care beneficiaza de ajutor se incadreaza in cercetare industriala sau dezvoltare experimentala.
 
Daca firma micro sau mica ia ajutoare regionale pentru investitii, acestea pot acoperi maximum 70% din valoarea eligibila a proiectului, dar numai daca investitia are loc in alte regiuni decat Bucuresti-Ilfov si Vest. In schimb, aceste ajutorare scad ca intensitate la 20% pentru firmele mijlocii din Bucuresti.
 
Pe de alta parte, ajutoarele de minimis acopera pana la 100% din cheltuiala eligibila aferenta, insa acest tip de ajutor este plafonat la 200.000 de euro si la 20% din valoarea totala a proiectului.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fonduri europenefirme itmilioane europoc

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.76 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Firmele vandute pentru accesarea fondurilor din Masura 4.1.1 din POC, scoase din schema

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Guvernul a confirmat ca toate firmele care au fost vandute pentru accesarea fondurilor din Masura 4.1.1 din POC vor fi scoase din schema de finantare....

Banii alocati pentru inovare din POC, in crestere!

de Florin Amariei
01 Feb 2022
Companiile pregatite pentru a-si arata latura creativa pot obtine mai multe fonduri in 2022 din POC pe latura de inovare! Programul Operational...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]