Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondurile europene vor avea sanatatea ca tema principala

de Florin Amariei 18 Iun. 2019 7753
4.25 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondurile europene din perioada 2021 - 2027 vor avea ca tema principala sanatatea, asadar afacerile care sunt construite in jurul acestui concept vor avea noi oportunitati de finantare.

Romania negociaza in prezent modalitatea in care se vor aloca banii europeni in perioada 2021-2027, iar sanatatea ramane o prioritate in programarea acestor ani, a declarat marti ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, subliniind ca s-ar dori chiar un program operational Sanatate.
 
"In prezent, Romania negociaza modalitatea in care se vor aloca bani europeni dupa 2021, in urmatorii sapte ani, 2021-2027. Vreau sa stiti ca sanatatea ramane o prioritatea in programarea acestor bani. Ne-am dori chiar un program operational Sanatate. Negocierile sunt in derulare. Oricum, pe zona sociala vom avea o alocare consistenta in continuare pentru ce inseamna investitii in asistenta medicala in ambulatoriu si pentru primiri urgente. Dorim mai multi bani europeni pentru zona de cercetare, dorim sa facem in asa fel incat spitalele, institutele de cercetare, universitatile, facultatile de medicina sa beneficieze de mai multe resurse pe zona aceasta de cercetare, care sa aiba mai multa aplicabilitate si in tratamentele oferite pacientilor din Romania", a afirmat Minzatu la Forumul National al Spitalelor.
 
Aceasta a subliniat ca, prin Programul Operational Capital Uman au fost finantate peste 50 de proiecte, cu o valoare totala de 350 milioane euro, in domeniul sanatatii.
 
"Prin Programul Operational Capital Uman am reusit sa finantam, sa lansam mai multe proiecte nationale...Sunt peste 50 de proiecte, cu o valoare totala de 350 milioane euro, care vizeaza, in doua etape, formarea medicilor si realizarea de proceduri pentru screening si apoi activitatea propriu zisa de screening si diagnosticare precoce pe diverse patologii, afectiuni care sunt in Romania foarte recurente, de la boli oncologice, si avem proiecte pe zona cancerului mamar si a cancerului de col uterin, pana la bolile hepatice, tuberculoza. Sunt programe care se intampla si se vor intampla si in anii urmatori cu bani europeni," a explicat ministrul Fondurilor Europene.
 
Ea a mentionat ca din fonduri europene se investesc bani in special in ceea ce inseamna zona de ingrijire medicala in ambulatoriu si unitatile pentru primiri urgenta. La nivel judetean, la 30 mai, investitiile in unitatile de primiri urgente insumau 840 milioane lei (contracte de finantare ce vizeaza investitii in derulare). In ambulatoriu, sunt, in prezent, contracte de finantare de 692 milioane lei.
 
"69 spirale judetene si orasenesti au primit fonduri europene si vor primi pentru reabilitare energetica. Prin aceste finantari si reabilitarea aceasta energetica profunda, conditiile materiale de cazare in numeroase spitale s-au schimbat si se vor schimba pe masura ce proiectele acestea evolueaza. Cu bani europeni, in total vorbim de o suma contractata pana azi de vreo 800 milioane euro, in formare, screening dar si aceste investitii in ambulatorii, eficienta energetica si unitati primiri urgente", a precizat Roxana Minzatu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fonduri europenesanatateatema

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 22 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]