Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IEIT, fond de 60 milioane euro pentru solutii privind Covid-19

de Florin Amariei 19 Mai. 2020 4822
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Institutul European de Inovare si Tehnologie (IEIT) ofera un fond de 60 de milioane de euro care poate fi accesat de afacerile care ofera solutii active cu privire la boala Covid-19.

Afectiunea cauzata de coronavirusul SARS-CoV-2 se poate dovedi a fi o oportunitate pentru cei mai inspirati dintre noi. IEIT ofera 60 de milioane de euro pentru ca cei interesati sa aduca solutii practice pentru stoparea sau prevenirea raspandirii Covid-19.
 
Initiativa EIT este parte a eforturilor colective ale Uniunii Europene de combatere a crizei provocate de coronavirus, sprijinind solutiile inovatoare pentru redresarea sociala si economica, potrivit unui comunicat de presa al institulului.
 
"Intr-un moment de criza, precum cel cu care ne confruntam in prezent, trebuie sa ne asiguram ca resursele sunt directionate in asa fel incat sa conduca la rezultate rapide. Ne asiguram ca sprijinul financiar este sporit si distribuit mai rapid celor care lucreaza la cele mai promitatoare raspunsuri la intrebarile dificile ridicate de COVID-19. 
 
Datorita initiativei EIT privind raspunsul in caz de criza, inovatorii din UE vor beneficia de sprijin suplimentar care ii va ajuta sa depaseasca aceasta situatie fara precedent si sa ofere in continuare solutii inovatoare pentru Europa si cetatenii sai", a afirmat Comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, Mariya Gabriel.
 
Aceasta initiativa va sprijini noile proiecte de inovare pe termen scurt care abordeaza in mod direct criza („Componenta de proiecte privind raspunsul in cazul unei pandemii"), si va impulsiona startup-urile, afacerile in curs de extindere si IMM-urile sa-si accelereze cresterea post-criza si sa contribuie la redresarea economica ("Instrumentul de sprijin cu capital de risc"). 
    
Apelurile pentru finantare vor fi lansate de cele 8 comunitati de inovare ale EIT (EIT Climate-KIC, EIT Digital, EIT Food, EIT Health, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing, EIT Raw Materials, EIT Urban Mobility). Acestea vor fi publicate pe site-urile lor web, precum si pe site-ul EIT in sectiune dedicata COVID-19 si in pagina Oportunitati.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ieitfondmilioaneeuroafacericovid-19sars-cov-2

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

MIPE: Romania a trimis a doua cerere de plata din PNRR in valoare de 3,2 miliarde de euro

de Bianca Tila
16 Dec 2022
Cea de-a doua cerere de plata din cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta a fost trimisa Comisiei Europene de catre Ministerul...

Accesarea fondurilor europene nerambursabile

de Idei de afaceri
08 Nov 2022
Afacerile agricole necesita de cele mai multe ori investitii. In acest sens, viitorii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene...

Ajutor de stat de 1 milion de euro pentru stimularea investitiilor in Horeca, constructii sau industria prelucratoare

de Ana Ghiarasim
13 Apr 2022
Companiile din Horeca, constructii si industria prelucratoare, a caror activitate a fost afectata in anii de pandemie, vor putea accesa un ajutor de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]