Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitiile private, stimulate de Comisia Europeana

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Economia Uniunii Europene (UE) va fi relansata cu sprijinul conducerii blocului comunitar. Decizia executivului european de a stimula investitiile private poate fi una dintre cele mai bune hotarari luate in ultimul timp.

Comisia Europeana a propus un nou Instrument de sprijin pentru solvabilitate, care se bazeaza pe actualul Fond european pentru investitii strategice, pentru a mobiliza resurse private in scopul sprijinirii urgente a intreprinderilor europene viabile din sectoarele, regiunile si tarile pe care pandemia le-a afectat cel mai mult din punct de vedere economic, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.
 
Instrumentul de sprijin pentru solvabilitate poate fi operational incepand din 2020 si va avea un buget de 31 de miliarde de euro, cu scopul de a debloca 300 de miliarde de euro sub forma de sprijin pentru solvabilitate destinat companiilor din toate sectoarele economice care in conditii normale sunt sanatoase, precum si de a le pregati pentru un viitor mai curat, digital si rezilient.
 
Comisia consolideaza InvestEU, programul de investitii emblematic al Europei, pana la un nivel de 15,3 miliarde de euro, pentru a mobiliza investitii private in proiecte din intreaga Uniune.
 
De asemenea, Comisia Europeana propune un nou Mecanism de investitii strategice, gandit in cadrul InvestEU, pentru a genera investitii de pana la 150 de miliarde de euro, multumita unei contributii de 15 miliarde de euro din cadrul instrumentului "UE - noua generatie", pentru a spori rezilienta sectoarelor strategice, in special a celor legate de tranzitia verde si digitala si de lanturile valorice-cheie de pe piata interna.
 
Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri ca ar vrea ca statele membre UE sa sprijine un pachet de initiative de revenire economica in valoare de 2.400 miliarde de euro. Propunerea executivului comunitar vizand un instrument de revenire in valoare de 750 miliarde euro, combinat cu "buget UE pe termen lung revizuit in valoare de 1.100 miliarde euro", este o "necesitate urgenta si exceptionala pentru o criza urgenta si exceptionala", a apreciat Ursula von der Leyen. Presedintele Comisiei Europene a precizat ca noile initiative se vor alatura unui pachet convenit deja in valoare de 540 miliarde de euro. "In total, aceasta va duce efortul nostru de revenire la 2.400 miliarde de euro", a subliniat Ursula von der Leyen. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: investitii privatecomisia europeanastimul

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]