Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pactul Verde european deblocheaza peste 1 miliard de euro

de Florin Amariei 17 Sep. 2020 4897
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vesti bune pentru afacerile care vor sa participe la imbunatatirea calitatii aerului si protejarea mediului inconjurator: Pactul Verde european deblocheaza peste 1 miliard de euro, bani ce vor fi folositi pentru cercetare, dezvoltare si incetinirea incalzirii globale.

Cererea de propuneri a Pactului verde european finantata din programul Orizont 2020, pentru care inscrierile se deschid vineri, 18 septembrie, va stimula redresarea Europei in urma crizei provocate de coronavirus, prin transformarea provocarilor ecologice in oportunitati de inovare, subliniaza Comisia Europeana.
 
"Cererea de propuneri a Pactului verde european in valoare de un miliard de euro este ultima si cea mai ampla cerere de propuneri din cadrul programului Orizont 2020. Datorita faptului ca se axeaza pe inovare, aceasta investitie va accelera o tranzitie justa si durabila catre o Europa neutra din punct de vedere climatic pana in 2050. Intrucat dorim ca nimeni sa nu fie lasat in urma in cadrul acestei transformari sistemice, solicitam actiuni specifice pentru a implica cetatenii in noi moduri si a imbunatati relevanta pentru societate si impactul asupra societatii", a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, Mariya Gabriel.
 
Aceasta cerere de propuneri a Pactului verde european difera de cererile de propuneri anterioare din cadrul programului Orizont 2020 in ceea ce priveste unele aspecte importante. Dat fiind caracterul urgent al provocarilor pe care le abordeaza, ea urmareste obtinerea unor rezultate clare si perceptibile pe termen scurt si mediu, dar cu o perspectiva de schimbare pe termen lung. Exista mai putine actiuni, dar acestea sunt mai orientate, mai ample si mai vizibile, cu accent pe scalabilitate, diseminare si adoptare rapide.
 
Se preconizeaza ca proiectele finantate in cadrul acestei cereri de propuneri vor avea rezultate cu beneficii concrete in zece domenii: obiective tot mai ambitioase in materie de clima; energie curata, accesibila ca pret si sigura; industrie pentru o economie curata si circulara; cladiri eficiente din punct de vedere energetic si din punctul de vedere al utilizarii resurselor; mobilitate durabila si inteligenta; de la ferma la consumator; biodiversitate si ecosisteme; medii fara substante toxice, poluare zero; consolidarea cunostintelor si capacitarea cetatenilor.
 
Investitia de un miliard de euro va dezvolta in continuare sistemele si infrastructurile de cunoastere europene. Cererea de propuneri include oportunitati de cooperare internationala prin abordarea nevoilor natiunilor mai putin dezvoltate, in special din Africa, in contextul Acordului de la Pari , precum si in contextul obiectivelor de dezvoltare durabila.
 
Termenul-limita pentru depunerea propunerilor este 26 ianuarie 2021, preconizandu-se ca proiectele selectate sa fie demarate in toamna anului 2021.
 
Pactul verde european reprezinta schita si foaia de parcurs a Comisiei Europene pentru transformarea Europei in primul continent neutru din punct de vedere climatic pana in 2050.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: pactul verde europeaneuromiliardafaceriinivestitiicercetare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

MIPE: Romania a trimis a doua cerere de plata din PNRR in valoare de 3,2 miliarde de euro

de Bianca Tila
16 Dec 2022
Cea de-a doua cerere de plata din cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta a fost trimisa Comisiei Europene de catre Ministerul...

Accesarea fondurilor europene nerambursabile

de Idei de afaceri
08 Nov 2022
Afacerile agricole necesita de cele mai multe ori investitii. In acest sens, viitorii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]