Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Platile prin POSDRU, blocate! Este oficial. Vezi cum va fi afectata economia de decizia Comisiei Europene.

de Adela Simonescu 22 Feb. 2012 3362
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Luni seara a fost primita, de catre Ministrul Afacerilor Europene, scrisoarea oficiala din partea Comisiei Europene in care se anunta intreruperea termenului de plata pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Nu este o surpriza, ministrul Orban anuntase acest lucru, iar scrisoarea oficiala a fost primita", a declarat Dan Suciu.

Dan Suciu a mai precizat ca in intervalul 29 februarie-2 martie, va avea loc analizarea situatiei si motivului pentru care recomandarile initiale nu au fost implementate de catre o delegatie a CE. Rezultatul analizei va fi transmis catre Bruxelles si se spera o remediere a situatiei pana la sfarsitul lunii martie.

In cazul in care intreruperea este aplicata doar pana la sfarsitul lunii martie, "Efectul este absolut zero", a declarat Dan Suciu, intrebat de jurnalist in ce masura va fi afectata economia de aceasta blocare a fondurilor europene.

"Daca perioada va fi atat de scurta, de vreo trei saptamani, nu este absolut nicio problema din nicio perspectiva, nici pentru cei care deruleaza, cu atat mai putin pentru economie. Ponderea lor oricum in acest moment nu este spectaculoasa, din pacate, macar daca am fi avut mai multe fonduri, sa avem ce intrerupe cu adevarat", a declarat Dan Suciu.

DG EMPL mentioneaza ca, in Raportul anual de control pe 2011, Autoritatea romana de audit a observat deficiente mari in sistemul de management si control al POSDRU.  Deficientele vin din directia procedurilor de selectie a proiectelor si a celor de verificare de prim nivel.

Intreruperea termenului de plata nu afecteaza implementarea proiectelor, Autoritatea de management fiind capabila sa continue platile.


Tags: posdruimplementarea proiectelor posdrufonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]