Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiecte tip pentru fermieri, ca sa nu mai cheltuiasca pe consultanta

de Marian Curelaru 25 Mar. 2014 4403
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020 proiecte tip facute de Ministerul Agriculturii, iar cei care vor integra productia vor avea punctaje suplimentare la evaluarea proiectelor, a declarat pentru Agerpres ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Noul PNDR este un program mult simplificat fata de PNDR 2007-2013. Introducem un sistem de achizitii publice pentru privati, mult simplificat fata de ceea ce a fost pana acum si incercam sa rezolvam o problema structurala pe care Romania o are in agricultura si anume, o data cu cresterea exporturilor, vrem sa nu mai exportam materie prima ci produse procesate. In acest sens, unul dintre principiile PNDR este punctajul suplimentar pentru cei care integreaza productia. De asemenea, fermierii mici si mijlocii vor avea proiecte tip la dispozitie facute de minister, ca sa nu mai cheltuiasca bani pe consultanta", a precizat Daniel Constantin.
Potrivit ministrului, toate cele 14 masuri din noul PNDR vor avea sesiuni continue de depuneri de proiecte, cu o evaluare lunara sau trimestriala.

"O noutate pe noul PNDR este ca vom avea sesiuni continue de depuneri de proiecte, pe toate cele 14 masuri din program, cu o evaluare lunara sau trimestriala. De asemenea, vrem sa mai rezolvam si infrastructura secundara de irigatii, pentru ca a reiesit, si in urma consultarilor pe care le-am avut la minister, dar si la toate deplasarile prin tara, ca aceasta suma de 370 de milioane de euro pe care o avem pentru sistemul de irigatii poate sa rezolve problemele din sector", a adaugat ministrul Agriculturii.
Noul program va avea si o masura dedicata impaduririlor si pentru crearea de perdele forestiere, unde au fost alocate 105 milioane de euro, dar va exista sprijin si pentru drumuri forestiere.

Ministrul Agriculturii a precizat ca toate investitiile care se fac in sistemul integrat de dezvoltare a zonei Deltei Dunarii si a zonei limitrofe Deltei Dunarii vor avea punctaj suplimentar pe toate masurile, cu exceptia celor care sunt in Biosfera Deltei Dunarii. "Acolo cred ca trebuie mai degraba incurajate compensatiile decat exploatarea propriu zisa, dar in jurul Deltei Dunarii, in zona de terasa, cred ca activitatile agricole vor fi incurajate printr-un punctaj suplimentar pe toate masurile din PNDR", a spus seful MADR.
Ministrul a subliniat ca prima masura se va lansa la inceputul lunii mai, respectiv "Investitii in exploatatii Agricole" si fermele de familie care are alocata o suma de 150 de milioane de euro.

Cea mai importanta masura din noul PNDR vizeaza "Investitii in active fizice" si are prevazuta o suma de 1,932 miliarde de euro, cu trei submasuri, respectiv modernizarea fermelor, procesare si infrastructura, iar cea mai mare suma — 1,025 miliarde euro — este orientata catre modernizarea fermelor.

"Dezvoltarea exploatatiilor si a intreprinderilor" are prevazuta fonduri de 1,032 miliarde de euro in noul PNDR, circa 619 milioane de euro vor merge catre "Instalarea tinerilor fermieri" si 412,8 milioane euro pentru "Start up si dezvoltarea de microintreprinderi".
O alta masura din noul PNDR vizeaza "Serviciile de baza si reinnoirea satelor din zonele rurale" cu fonduri de un miliard de euro, iar agricultura ecologica va beneficia de peste 200 de milioane de euro in urmatorii sapte ani. O alta masura importanta este cea legata de "Gestionarea riscurilor", care are alocata o suma de 397,8 milioane de euro.

PNDR este instrumentul prin care se acorda fonduri europene nerambursabile pentru investitiile private si publice care vor asigura dezvoltarea satelor din Romania. Alocarea totala pentru perioada 2014 — 2020 este de 8,015 miliarde de euro pe aceste program.


Tags: pndr 2014-2020agriculturafonduri europeneproiecte tipproductie integratapunctaj

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Agropensiunile beneficiaza de fonduri europene

de Bianca Tila
22 Mai 2024
Ministerul Agriculturii urmeaza sa lanseze linia de finantare DR-29, dedicata antreprenorilor din mediul rural care vor sa dezvolte activitati...

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
13 Mai 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]