Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania Start-up Plus: 105 milioane de euro pentru antreprenoriat si crearea de locuri de munca

de Alina Constantinescu 13 Iul. 2016 3606
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat, spre consultare publica, Ghidul Programului "Romania Start-Up Plus", in valoare de 105 milioane euro din alocarea aferenta Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, avand ca obiective stimularea antreprenoriatului si crearea de locuri de munca.

Mecanismul de finantare este urmatorul: in momentul semnarii contractului cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primeste o subventie in valoare de maximum 24.000 euro, reprezentand prima transa de finantare. A doua transa de finantare, in valoare de maximum 16.000 euro, va fi acordata daca antreprenorul realizeaza venituri brute echivalente cu jumatate din valoarea primei transe.

Astfel, MFE a gandit un sistem de stimulare a start-up-urilor care realizeaza performanta in vanzari. „Acest mecanism de finantare, in transe, reprezinta un pas catre o finantare mai inteligenta, adaptata realitatii economice. Sprijinul nu mai este doar un indicator numeric cantitativ, el devine un instrument de impulsionare a antreprenorilor care inregistreaza rezultate in faza incipienta a afacerilor lor”, a declarat Dan Barna, Secretar de Stat MFE.

Prin finantarea proiectelor de antreprenoriat din Programul „Romania Start-Up Plus”, Ministerul Fondurilor Europene are in vedere atingerea urmatoarelor obiective:

• Peste 2.000 de locuri de munca nou create

• Peste 1.500 noi intreprinderi mici si mijlocii finantate

• Peste 10.000 de persoane formate in domeniul educatiei antreprenoriale

Schema pentru start-up-uri poate fi derulata de Autoritatile Publice Locale, Camerele de Comert, Furnizorii de servicii de Formare Profesionala Continua (FPC), universitatile si ONG-uri, care pot aplica pentru a fi administratori de schema.

Accesul la finantare al intreprinderilor din Romania este printre cele mai reduse din UE. Numai 2% din intreprinderile din Romania - fata de 8%, media europeana - au accesat granturi sau credite subventionate in 2015, conform sondajului SAFE al Comisiei Europene.

Propunerile si recomandarile pe marginea ghidului „Romania Start-Up Plus” (RSUP) sunt asteptate pana la data 25 iulie 2016, pe adresa: rsup@fonduri-ue.ro. Proiectele pot fi depuse incepand cu 15 august 2016.

In acest moment, Autoritatile de Management coordonate de MFE primesc proiecte pentru 46,6% din fondurile structurale si de investitii, fiind lansate ghiduri pentru 12,9 miliarde de euro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene


Tags: fonduri europenefinantarestart-upeducatie antreprenoriala

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Agropensiunile beneficiaza de fonduri europene

de Bianca Tila
22 Mai 2024
Ministerul Agriculturii urmeaza sa lanseze linia de finantare DR-29, dedicata antreprenorilor din mediul rural care vor sa dezvolte activitati...

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
13 Mai 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]