Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a modificat Regulamentul pentru proiectele europene finantate prin PNDR 2020

de Alina Constantinescu 17 Aug. 2016 2790
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Regulamentul de organizare si functionare (ROF) a procesului de selectie si a procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020) a fost modificat de catre Autoritatea de Management pentru PNDR impreuna cu Agentia pentru Finantare Investitiilor Rurale (AFIR).

Regulamentul a fost aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 856/ 19 iulie 2016 si aduce o serie de modificari de interes general:

- Plafonul maxim al depunerii se majoreaza la 200% din nivelul alocarii sesiunii anuale (cf. OMADR 856/ 2016; art. 5, alin. 11)
Astfel, depunerea proiectelor in cadrul sesiunii anuale se opreste la termenul limita prevazut in Anuntul de lansare sau inainte de acest termen, daca valoarea publica a tuturor proiectelor depuse cu un punctaj estimat (autoevaluare/ prescoring) este mai mare sau egal cu pragul de calitate aferent lunii/ trimestrului respectiv (excluzand valoarea publica totala a proiectelor retrase) ajunge la 200% din nivelul alocarii sesiunii anuale a masurii/ submasurii/ componentei (alocare distincta).

- In primele 5 zile calendaristice din fiecare etapa de depunere nu se aplica plafonul maxim de depunere (cf. OMADR 856/ 2016; art. 5, alin. 11)
Astfel, in primele 5 zile calendaristice (respectiv, 120 de ore) de la deschiderea sesiunii de primire proiecte nu se aplica plafonul maxim al depunerii – indiferent de valoarea totala a fondurilor solicitate prin proiectele depuse.
In a 6-a zi (calculat ca incepand dupa 120 de ore de la ora deschiderii sesiunii) se aplica plafonul maxim al depunerii de 200% din nivelul alocarii sesiunii anuale.

Sesiunea se inchide inainte de termenul limita de depunere atunci cand valoarea fondurilor PNDR (fondurile publice/ valoarea publica) solicitate de catre ultimul proiect conduce la depasirea plafonului maxim al depunerii (cf. OMADR 856/ 2016; art. 5, alin. 12).
Daca in urma parcurgerii primei etape sau a unei etape de depunere, nu a fost atins sau depasit plafonul maxim al depunerii, se deschide o noua etapa de depunere in care, in primele 5 zile calendaristice nu se aplica plafonul maxim al depunerii, indiferent de valoarea totala a fondurilor solicitate prin proiectele depuse.
Etapa de depunere este aferente pragurilor de calitate lunare/ trimestriale precizate in Anuntul de lansare, publicat pe site AFIR – www.afir.info > Informatii utile > Sesiuni primire proiecte.

AFIR primeste solicitari de finantare doar in limita plafonului maxim al depunerii.
Nicio solicitare de finantare nu va fi primita de AFIR daca plafonul maxim al depunerii a fost atins sau depasit de fondurile solicitate de ultimul proiect, indiferent daca solicitantii au initiat procesul de depunere on-line al solicitarilor de finantare inainte de depunerea ultimului proiect care a condus la atingerea sau depasirea plafonului maxim de depunere.

- Ghidurile solicitantului si anexele aferente se publica cu minimum 7 zile calendaristice inainte de lansarea sesiunii cf. OMADR 856/ 2016; art. 5, alin. 1)
Astfel, a fost stabilit un termen de minim 7 zile calendaristice de la publicarea formei finale a Ghidul Solicitantului si a anexelor aferente pe pagina oficiala de internet a Agentiei (www.afir.info > Investitii PNDR) si pana la deschiderea sesiunii de primire a Cererilor de Finantare.

Readucem in atentie prevederi anterioare preluate in actualul Regulament:

- Proiectele autoevaluate si incadrate eronat vor fi declarate neconforme (cf. OMADR 856/ 2016; art. 6, alin. 6)
Astfel, vor fi declarate neconforme toate proiectele al caror punctaj va scadea in urma evaluarii AFIR sub pragul de calitate corespunzator lunii/ trimestrului respectiv, precum si proiectele incadrate gresit de catre solicitanti din punct de vedere al alocarii financiare aferente unei masuri/ submasuri/ componente (alocare distincta);

- Proiectele autoevaluate sub pragul de calitate nu vor putea fi incarcate in modulul on-line al AFIR (in baza OMADR 856/ 2016; art. 6, alin. 6 si cf. sistem informatic AFIR)
Astfel, sistemul electronic de depunere nu permite incarcarea proiectelor care au un prag de calitate (rezultat in urma autoevaluarii) inferior celui corespunzator perioadei in care respectivul proiect a fost depus/ incarcat.

Modificarile prevazute de actualul ROF al procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor se aplica tuturor sesiunilor de depunere a proiectelor ce se deschid ulterior aprobarii acestui Regulament (19 iulie 2016).
Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati Ordinul nr. 856 din 19.07.2016 privind modificarea si completarea Ordinului MADR nr. 763/ 2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare (ROF) a procesului de selectie si a procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din PNDR 2020 publicat pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (www.madr.ro > Dezvoltare rurala > Legislatie dezvoltare rurala).


Tags: fonduri europeneinvestitiiplafon maximfonduri pndr

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Agropensiunile beneficiaza de fonduri europene

de Bianca Tila
22 Mai 2024
Ministerul Agriculturii urmeaza sa lanseze linia de finantare DR-29, dedicata antreprenorilor din mediul rural care vor sa dezvolte activitati...

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
13 Mai 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

Ajutor de stat de 1 milion de euro pentru stimularea investitiilor in Horeca, constructii sau industria prelucratoare

de Ana Ghiarasim
13 Apr 2022
Companiile din Horeca, constructii si industria prelucratoare, a caror activitate a fost afectata in anii de pandemie, vor putea accesa un ajutor de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]