Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin financiar european pentru IMM-urile romanesti

de Florin Amariei 11 Iun. 2018 5886
3.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viitorul program privind Piata Unica a UE, in valoare de 4 miliarde de euro, se va concentra asupra IMM-urilor care vor putea accesa aceste fonduri pentru "dezvoltare protejarii consumatorilor si functionarea corecta a pietei unice".

Programul anuntat de Comisia Europeana va sprijini: 
  • Protejarea si capacitarea consumatorilor: Noul program va garanta aplicarea drepturilor consumatorului, va asigura un nivel ridicat de protectie a consumatorilor si de siguranta a produselor si va ajuta consumatorii in cazul in care acestia se confrunta cu probleme, de exemplu atunci cand fac cumparaturi online. De asemenea, programul va facilita accesul consumatorilor la cai de recurs, astfel cum s-a propus in pachetul „Noi avantaje pentru consumatori”.
 
  • Competitivitatea firmelor, in special a IMM-urilor: Bazandu-se pe succesul actualului program pentru competitivitatea intreprinderilor si a intreprinderilor mici si mijlocii (COSME), Comisia propune consolidarea sprijinului acordat intreprinderilor mici, astfel incat acestea sa isi intensifice si sa isi extinda activitatile dincolo de frontiere;
 
  • Un nivel ridicat al sanatatii umane, a animalelor si a plantelor: Cetatenii UE vor continua sa aiba acces la alimente sigure si de inalta calitate pe piata unica europeana integrata. Finantarea acordata in cadrul noului program va sprijini productia de alimente sigure, prevenirea si eradicarea bolilor animalelor si a organismelor daunatoare plantelor, precum si imbunatatirea bunastarii animalelor in UE. Ea va promova, de asemenea, accesul la piata pentru producatorii de alimente din UE, va contribui la exporturile catre tari terte si va sprijini in mod semnificativ industria agroalimentara in calitatea sa de sector de varf al economiei UE;
 
  • Aplicarea eficienta a legislatiei si standarde de prima clasa: Programul va consolida cooperarea dintre statele membre si Comisie, pentru a se asigura ca normele UE sunt implementate si aplicate in mod corespunzator. Programul va sprijini totodata organizatiile de standardizare europene in vederea elaborarii unor standarde actualizate si orientate catre viitor.
 
  • Concurenta loiala in era digitala: Programul va ajuta Comisia sa isi consolideze si mai mult instrumentele si expertiza in domeniul informatic, pe care le utilizeaza pentru a aplica cu eficacitate normele in materie de concurenta in contextul economiei digitale (si anume, sa raspunda la evolutiile pietei cum ar fi utilizarea volumelor mari de date si a algoritmilor), precum si sa sporeasca cooperarea dintre Comisie si autoritatile si instantele din statele membre.
 
  • Statistici europene de inalta calitate: Programul va acorda finantare institutelor nationale de statistica pentru elaborarea si difuzarea de statistici europene, care sunt indispensabile pentru luarea deciziilor in toate domeniile de politica.
 
Un acord rapid asupra intregului buget pe termen lung al UE si asupra propunerilor sale sectoriale este esential pentru a se asigura faptul ca fondurile UE vor da rezultate cat mai curand posibil. Intarzieri similare celor intampinate la inceputul actualei perioade bugetare 2014-2020 ar reduce asistenta financiara si sprijinul tehnic acordat IMM-urilor, ar perturba actiunile de garantare a sigurantei alimentelor sau a produselor si elaborarea de noi standarde.
 
Ajungerea la un acord in 2019 privind urmatorul buget pe termen lung ar asigura o tranzitie lina intre actualul buget pe termen lung (2014-2020) si noul buget, precum si previzibilitatea si continuitatea finantarii activitatilor in beneficiul tuturor.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fonduri europene piata unicafonduri europene immbani europeni imm

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]