Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE pregateste lansarea unui fond de 7,5 miliarde de euro pentru afaceri

de Florin Amariei 31 Mai. 2021 3588
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In perioada 1-2 iunie UE si Consiliul UE definitiveaza fondul UE pentru afaceri care are ca scop dezvoltarea supercalculatoarelor, a inteligentei artificiale si a competentelor digitale avansate.

Agenda digitala va fi dedicata anul acesta deceniului digital al Europei. Acest eveniment la nivel inalt se va axa pe obiectivele pe care si le-a fixat UE pentru 2030 in cadrul deceniului digital si pe programul Europa digitala, un nou program de finantare in valoare de 7,5 miliarde de euro, destinat implementarii de proiecte digitale europene.
 
Programul va finanta proiecte europene in patru domenii: supercalculatoarele, inteligenta artificiala, securitatea cibernetica si competentele digitale avansate. In timpul evenimentului, reprezentantii sectorului si ai mediului de afaceri, inclusiv ai intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) si ai startupurilor, precum si organismele guvernamentale vor avea posibilitatea de a afla mai multe despre posibilitatile pe care le ofera programul Europa digitala si de a primi orientari practice.
 
La Adunarea privind Agenda digitala vor participa ministri din mai multe state membre, reprezentanti ai Parlamentului European si ai Comisiei, precum si reprezentanti ai sectorului privat si ai societatii civile. Acestia vor discuta despre cum ar putea fi promovate, pe de o parte, exemplul Europei in toate domeniile si, pe de alta parte, obiectivele pentru 2030 prezentate in Comunicarea Comisiei privind deceniul digital, inclusiv cele referitoare la competentele digitale, la transformarea digitala a intreprinderilor, la conectivitatea de mare viteza si la infrastructura digitala sigura si durabila, precum si la digitalizarea serviciilor publice. Discutiile se vor concentra, de asemenea, asupra modului in care pot fi promovate si protejate cel mai bine in mediul digital valorile si drepturile europene.
 
"Protejarea valorilor UE intr-un context digital este tot mai importanta in conditiile in care ne petrecem o parte importanta din timp online. Prin urmare, miza deceniului digital este sa garanteze faptul ca, in calitate de cetateni, avem aceleasi drepturi atat online, cat si offline", a afirmat Margrethe Vestager, vicepresedintele executiv pentru o Europa pregatita pentru era digitala.
 
La randul sau, Thierry Breton, comisarul pentru piata interna, a declarat: "Am putut constata, in timpul pandemiei, ce rol central au ajuns sa ocupe tehnologiile digitale in viata noastra. Sectorul digital va fi unul dintre principalii piloni ai eforturilor noastre de redresare. Trebuie sa construim impreuna un continent rezilient si suveran din punct de vedere digital, cu sprijinul programului Europa digitala".
 
In prima zi a Adunarii privind Agenda digitala se va discuta despre deceniul digital: Viziunea Europei si posibilitatile de transformare digitala a Europei pana in 2030.
 
Discutiile se vor concentra asupra definirii caii pe care trebuie sa o urmeze Europa pentru a face din transformarea digitala o reusita pana in 2030, pe baza viziunilor prezentate in luna martie de catre Comisie in cadrul Busolei pentru dimensiunea digitala. Se vor face investitii importante in vederea atingerii obiectivelor fixate in acest domeniu, inclusiv prin intermediul Mecanismului de redresare si rezilienta.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: uefond afacerifond afaceri ue inteligenta artificiala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

UE schimba impozitarea multinationalelor

de Florin Amariei
25 Feb 2021
Uniunea Europeana (UE) schimba impozitarea multinationalelor prin actualizarea legislatiei care pune accent pe transparenta. Organizatia pentru...

A inceput inscrierea pentru microgranturi din fonduri UE

de Florin Amariei
12 Oct 2020
Luni, 12 octombrie 2020, a inceput inscrierea pentru microgranturi din fonduri UE. Formularul electronic a fost activat. IMM-urile din Romania...

Comisia Europeana, de acord cu imprumuturi de 62 milioane euro pentru Blue Air

de Florin Amariei
21 Aug 2020
Blue Air va primi peste 301 milioane lei (aprox. 62 milioane euro) sub forma de imprumuturi, dupa ce Comisia Europeana (CE) a fost de acord cu...

Bani de la UE pentru afaceri. Ce se poate accesa

de Florin Amariei
20 Mar 2020
Statul roman va pune la dispozitia celor care au afaceri bani prin patru linii de ajutor deja aprobate de UE. Iata ce se poate accesa pentru a se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]