Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Utilaje agricole cumparate din fonduri europene

de Camelia Diaconu 02 Oct. 2018 10509
4.56 din 68 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inceperea unei afaceri in mediul rural presupune si achizitionarea unor utilaje speciale pentru o functionare optima. Si pentru ca de obicei utilajele sunt cele mai scumpe, multi dintre romani renunta la ele, alegand alte metode mult mai economice. Insa, acum primim o veste buna. Utilajele agricole pot fi cumparate si prin intermediul fondurilor europene, Iata care sunt conditiile!

Pentru inceput, este important de stiut ca oricine isi doreste achizitionarea unui echipament de putere mare este nevoie sa isi justifice necesitatea aplicarii in Memoriul justificativ/Studiul de fezabilitate. Aceste tabele au in prim plan situatiile enuntate. Daca este vorba despre o exploatatie, care detine si alte culturi ori o combinatie de culturi sau o parte zootehnica, care nu se regaseste in tabele, atunci este important ca solicitantul sa isi justifice necesitatea aplicarii in Memoriul justificativ /Studiul de fezabilitate.
 
Premize: 
 
In momentul stabilirii parametrilor a fost considerata o operatiune buna de arat intr-un sol mediu cu panta de sub 6%. Pentru suprafetele mici, la stabilirea puterii maxime a tractorului, acceptata in momentul achizitie, s-a luat in considerare si operatia de sacrificare. De asemenea, a fost luata in calcul si media la nivelul Uniunii Europene, care ajunge la 3,26 CP/ha.
 
Un calcul informational:
 
Daca un proprietar de afacere beneficiaza de un teren cu o suprafata de 15 ha, atunci poate achizitiona prin fonduri europene, cel mult un tractor cu 60CP, dar cu conditia ca in dotare sa nu mai aiba parte de niciun alt tractor.
 
Un proprietar de afacere care are in administrare o suprafata de 20 ha isi poate cumpara prin fonduri un tractor de 80 CP, aceeasi conditie, de a nu mai avea in posesie un alt tractor.
 
Un proprietar de afacere cu o suprafata in administrare de 50 de ha isi va putea cumpara prin fonduri un tractor cu o o capacitate de 125 CP sau doua tractoare mai mici, a caror putere insumata sa nu depaseasca 175 CP. 
 
Pentru un administrator de afacere care are o suprafata de 150 ha atunci se poate cumpara un tractor sau mai multe, dar de cel mult 280 CP fiecare. Si aici se ia in calcul puterea celorlalte insumata, iar aceasta nu trebuie sa depaseasca 450 CP.


Tags: fonduri europeneutilaje agricoleachizitionare utilaje agricoleutilaje prin fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.56 din 5 - 68 voturi.

Articole conexe

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Program pilot pe fonduri europene pentru gazul romanesc

de Florin Amariei
27 Ian 2020
Ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, a anuntat un program pilot bazat pe fonduri europene care sa ajute la exploatarea gazului romanesc la un...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]