Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Forumul de la Davos implineste 50 de ani

de Florin Amariei 20 Ian. 2020 937
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Evenimentul din Elvetia ajunge la jumatate de secol, iar editia de anul acesta va fi una la fel de speciala ca celelalte. Invitatii raman in continuare nume arhicunoscute.

Peste o suta de miliardari din intreaga lume se vor deplasa saptamana viitoare in Elvetia unde se vor intalni cu presedintele american Donald Trump si activista suedeza de mediu Greta Thunberg cu ocazia Forumului de la Davos, care va demara marti, transmite AFP.
 
'World Economic Forum' (WEF), care reuneste in fiecare an incepand din 1971 antreprenori si responsabili politici in statiunea de ski elvetiana, se vrea un "centru de reflexie" cu privire la viitor.
 
In acest an insa, la fel ca si toate celelalte mari reuniuni internationale, Forumul de la Davos risca sa reflecte multiplele fracturi globale. O dovada in acest sens sunt cei doi invitati vedeta din prima zi. Pe de o parte, activista suedeza de mediu Greta Thunberg, care tocmai a implinit 17 ani, si care revine la Davos pentru al doilea an consecutiv pentru a trage un semnal de alarma cu privire la urgenta schimbarilor climatice.
 
La Davos, Greta Thunberg se va intalni cu Donald Trump, cu care a avut deja cateva schimburi de replici tensionate via Twitter. Presedintele american isi va tine discursul la Davos in aceeasi zi in care senatorii americani vor deschide procesul care vizeaza destituirea lui Trump. In plus, interventia lui Trump va avea loc pe fondul tensiunilor dintre Washington si Teheran, dupa uciderea generalului Soleimani la Bagdad, urmata de represaliile iraniene si doborarea din greseala a unui Boeing ucrainean de catre Iran. Asteptat initial la Davos, ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a decis in cele din urma sa isi anuleze participarea, dar presedintele Iranului, Barham Saleh, va fi prezent.
 
Forumul de la Davos, care va dura pana vineri, 24 ianuarie, se va apleca si asupra ofensivelor comerciale si tehnologice demarate de Washington. La cateva zile dupa semnarea unui acord comercial preliminar intre China si SUA, dupa doi ani de tensiuni, vice-premierul chinez Han Zheng va conduce la Davos o importanta delegatie. Din aceasta delegatie va face parte si fondatorul producatorului de echipamente de telecomunicatii Huawei, Ren Zhengfei. Grupul chinez este interzis pe piata americana, Washingtonul solicitand si aliatilor sai sa rupa legaturile cu firma chineza, ceea ce a provocat ingrijorari cu privire la un posibil razboi rece tehnologic.
 
Europa va fi reprezentata, printre alti, de presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si cancelarul german Angela Merkel.
 
Pentru europeni, subiectul schimbarilor climatice este o "provocare existentiala" in timp ce pentru Donald Trump este o minciuna. Taxa introdusa de Franta pentru gigantii Internetului este un alt subiect de disputa cu Washingtonul. Ministrul francez al Finantelor, Bruno Le Maire, se a intalni cu secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin cu ocazia Forumului de la Davos.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: davosforum

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]