Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordonanta care modifica OUG 114/2018, publicata in Monitorul Oficial

de Florin Amariei 09 Ian. 2020 1158
4.4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OUG 114, anuntata in decembrie 2018 de ministrul Finantelor de atunci, Eugen Teodorovici, si de fostul consilier guvernamental Darius Valcov, a cuprins o serie de masuri economice controversate, care au fost aspru criticate de mai multe organizatii si asociatii din cadrul mediului de afaceri.

Joi, Danca a anuntat ca a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta Guvernului Orban care elimina ”aberatiile economice” din OUG 114 si impune noi masuri necesare pentru echilibrarea bugetului.
 
Printre principalele prevederi de modificare ale OUG 114, care intra in vigoare incepand de joi, este eliminarea prevederilor care au pus in pericol functionarea fondurile private de pensii si banii participantilor la Pilonul 2 de pensii.
 
"Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la cresterea preturilor pentru energie si utilitati. Liberalizarea pietei de energie prin eliminarea treptata a pretului fix de vanzare la producatori care a avantajat importurile de gaze si energie electrica. Desfiintarea taxei pe activele bancare care a dus la cresterea costurilor de creditare si a ratelor bancare", a mai anuntat Danca.
 
In plus, ordonanta vizeaza desfiintarea schemei fictive de finantare fara resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare si Investitii, plafonarea indemnizatiilor pentru demnitari si a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019 si plata activitatilor desfasurate de militari si politisti in zilele libere sau de sarbatorile legale si a alocatiei pentru drepturile de hrana.
 
"Incetarea detasarilor din sectorul privat in sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor functii publice. Inghetarea punctului de amenda la nivelul anului 2019, la 145 lei. Suspendarea pensiilor speciale pentru primari in 2020", a mai anuntat Danca.
 
El a subliniat ca PSD a vrut sa blocheze adoptarea acestor masuri de corectare a prevederilor din OUG 114, prin sesizarea proiectului de Lege pentru care Guvernul Orban si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: oug 114/2018ordonantamonitorul oficial

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]