Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 sfaturi de care trebuie sa tii cont inainte de a cumpara o franciza
Pentru acei antreprenori care isi doresc sa inceapa propria afacere, cumpararea unei francize poate fi o alternativa buna. Franciza poate fi mai putin riscanta decat a incepe o afacere de la 0. Francizorul a facut multa treaba in locul tau. Planul de afaceri a fost deja facut; exista reputatia numelui si tot francizorul este responsabil pentru marketing si advertising. Oricum, orice afacere noua este riscanta, chiar si o franciza. Poti avea o reputatie deja construita si un plan de afaceri, dar succesul depinde de tine.
Daca vrei sa faci pasul pentru a deveni proprietarul unei francize, iata cinci sfaturi de are trebuie sa tii cont:Informeaza-te
Cresterea prepelitelor japoneze
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Propriul meu plan de afaceri
Fie ca ai gasit oportunitatea unei potentiale francize dintr-o expozitie, doar tu esti singurul responsabil pentru sarguinta inainte de a investi. Incepe afacerea prin a citi despre franciza si prin a gasi detalii importante despre compania-franciza, litigiile si istoricul falimentelor, cat si despre investitiile tale initiale si obligatiile pe care urmeaza sa le ai odata cu franciza.
Gandeste-te la locatia ta
Proprietarii restaurantelor de succes si proprietarii magazinelor iti vor spune ca totul se invarte in jurul locatiei si atat. Una dintre cele mai dure si mai importante decizii pe care un francizor va trebui s-o ia este alegerea unei locatii pentru noua afacere. Multi francizori te vor ajuta sa-ti alegi locul perfect, impartasindu-ti parerile lor asupra caracteristicilor locatiei care duc spre succes.
Oricum, decizia iti apartine in totalitate. Trebuie sa iti intelegi tinta demografica si ceea ce-i conduce pe oameni catre franciza ta. Apoi evalueaza fiecare locatie. Ia in calcul detalii precum traficul zonei, parcarile, magazine alaturate si vorbeste cu francizorul in legatura cu garantia sigurantei zonei.
Concentreaza-te pe servicii
Cumparand o franciza, ai posibilitatea sa iti atragi clientii in felul in care ti se pare tie mai convenabil. Tu hotarasti ce vrei sa experimenteze clientul. Interactiunile angajat-client pot crea sau pot distruge orice afacere.
Angajeaza un personal care sa stea la dispozitia clientilor pentru a lasa o impresie buna asupra acestora. In plus, trebuie sa fii realist in ceea ce priveste gestionarea experientei tale. Daca nu ai mai condus o echipa, vei avea nevoie sa inveti cum sa inveti oamenii.
Consulta un specialist
Taxele nu inceteaza sa apara si contractele din jurul francizei pot fi dificile. Ar trebui sa consulti un avocat, preferabil unul care sa se priceapa in legea francizelor, pentru a-ti verifica actele francizei si pentru a identifica greselile. Iti mai lipseste un contabil care sa evalueze taxele pe care trebuie sa le platesti. Daca investesti enorm in afacere, este indicat sa platesti un consultant profesionist in domeniu.
Nu uita de structura formala a afacerii
Pentru francizori, o structura formala de afacere (precum o corporatie) reprezinta un lucu dificil in ceea ce priveste separarea capitalului personal de cel al afacerii. In timp ce structura de afaceri pe care o folosesti va depinde de situatia ta, multi francizori aleg sa devina SRL pentru mai multe beneficii. Aceste doua entitati iti ofera optiunea sa alegi sa sari peste taxele fiscale. In acest caz, afacerea ta nu va avea propriile taxe; veniturile si pierderile vor fi trecute la taxele tale personale.
Multi francizori prefera sa semneze contracte cu firme stabile (SRL sau corporatii) decat unor antreprenori singuri. In majoritatea cazurilor, vei dori sa infiintezi o SRL in statul in care se va afla afacerea ta (si nu acolo unde s-a nascut franciza). In timp ce vrei sa ai propriul avocat pentru a verifica actele francizei, nu trebuie neaparat sa angajezi unul.
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania
de Bianca TilaFranciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania
de Bianca TilaCare sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?
de Idei de afaceriViata de francizat. Provocari si alegeri
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit