Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analizeaza-ti clientii si afla cum poti face mai multi bani!

de Maria Nicutar 27 Mai. 2013 3737
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Da, vrem mai multi bani! Si sa recunoastem ca daca nu am avea bani, nici salariati nu am avea. Am lasa pe drumuri angajati si acestia au nevoie de noi, de antreprenori, de cei care le ofera locuri de munca stabile, cat mai stabile! Si tinta noastra este sa avem profituri cat mai mari si acest lucru sa se intample timp indelungat!

Si pentru ca acest lucru sa se intample, avem si o prima strategie pe care mizam cu totii: analizarea clientilor nostri! Daca doriti, de aici porneste totul, de aici porneste magia! Daca nu stii cine sunt oamenii care iti aduc acum profiturile, cum poti sa stii ce trebuie sa faci pentru ca incasarile sa se consolideze si mai mult?

E ca si cum ai fi intr-o mina de aur, insa nu vrei sa pornesti lanterna. Preferi sa orbecai pe intuneric, sa mergi agale, prin tuneluri si incaperi in care pot fi munti de aur. Nu o sa ii vezi, insa ocazional te vei impiedica de vreo pepita. O iei si o bagi fericit in sac. Dar mai departe? Ce se intampla cu tot aurul care sta pe jos si este neluat de nimeni?

Iata cum putem proceda pentru a aduna profituri mai mari, prin simpla analizare a minei in care foram:

1. Aflati ce rol ocupa afacerea dvs in viata clientilor dvs.
Produsele si serviciile oferite sunt esentiale pentru acestia sau sunt "bunicele, dar nu cine-stie-ce". Aflati daca produsele si serviciile dvs sunt alese pentru ca sunt mai ieftine decat cele ale competitiei sau daca exista aspecte care le diferentiaza de cele ale competitorilor dvs!

2. Aflati daca actualii clienti au plangeri si nemultumiri, recomandari, critici, sugestii samd! Adunati-le pe toate in cadrul unei baze de date. Sortati-le si analizati-le. Ordonati-le in functie de prioritate si faceti-va timp pentru a le elimina de pe lista. Din aceasta simpla analiza, veti intelege care sunt acele aspecte la care sa "umblati" pentru ca la final sa aveti in fata ochilor o afacere mai buna, o afacere superioara si care sa va returneze profituri mai mari ca pana acum!

3. Aflati de unde vin clientii dvs. Pare un lucru pe care cu totii il stim, insa nu prea este adevarat. In realitate, multi antreprenori cred ca stiu de unde le vin clientii, insa sursele sunt putin neclare. Esential de constientizat este ca daca nu stiti de unde va vin clientii, nu aveti cum sa faceti rost de mai multi in timp record.

Da, desigur, daca stam cu mainile la sapte si fluieram cu mult talent, clientii apar singuri. Ei vin din inertie, nu-i asa?

Solutia este sa aflam daca clientii ne vin din recomandarile altor clienti, adusi de flyere, adusi de catre voucherele de reduceri obtinute de pe un anumit website, trimisi de anumite agentii si firme cu care colaboram. De unde va vin clientii in acest moment, si la cea mai buna rata de conversie, aici este cazul sa mai forati!

Desigur, esential sa incercam noi si noi surse, insa daca stiti deja ca o anumita colaborare va aduce multi clienti si, implicit, profituri mari, este pacat sa nu o valorificati in mod optim si cu tot avantul!

Mult succes si afaceri cat mai profitabile!



sursa foto; www.sxc.hu


Tags: analiza clientianalizare clientiafaceriafaceri profitabileafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei
25 Oct 2018
Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor. Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care...

De ce sa optezi sau nu pentru o afacere in franciza?

de Idei de afaceri
14 Nov 2023
Daca vrei sa-ti incepi viata de antreprenor, insa nu esti familiarizat cu strategiile financiare, poti opta pentru achizitionarea unei francize. Este...

Afaceri in franciza - Armand, o cofetarie cu peste 1300 de produse savuroase

de Idei de afaceri
28 Apr 2016
Cofetaria Armand s-a lansat in urma cu sase ani, se bucura de un real succes si detine in prezent 3 locatii. In plus, vanzarea se face si cu ajutorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]