Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand afacerile par ca stau in loc...

de Victor Oancea 20 Iun. 2013 3968
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile noastre sunt mai importante decat par. Multi se intreaba cum de suntem in stare sa fugim in vacanta foarte rar si intotdeauna cu laptop-urile dupa noi, cu 4 telefoane, fiecare pe cate o linie separata.

Adevarul este ca nimeni nu ne obliga sa depunem atat de multe eforturi, insa asta este viata noastra. Si uneori, afacerile noastre par ca stau in loc, lucru care ne obsedeaza enorm.

Care sunt motivele pentru care afacerile noastre stau in loc? Iata cateva motive plauzibile:

1. Ati oprit investitiile in directiile de dezvoltare.
Daca o afacere detine incasari din ce in ce mai mare, nu inseamna ca se si dezvolta. Atat timp cat nu reinvestiti banii in oportunitatile viabile de dezvoltare, afacerile vor sta pe loc si, in timp, profiturile vor scadea.

2. Ati pierdut oameni valorosi si profesionistii cu care lucrati in acest moment pun accentul pe conservarea profiturilor. Asigurati-va ca aveti profesionisti mereu pregatiti sa isi asume riscuri si responsabilitati, oameni gata sa prinda oportunitatile de dezvoltare ale afacerii dvs.

3. Ne este teama de perioada economica, asa ca incercam sa tinem planificarea bugetelor la un minim de eforturi. Poate ca am si renuntat la angajati si poate ca nici nu mai suntem la fel de interesati sa foram cu putere intr-o anumita directie. Teama de criza economica reprezinta un motiv important care ne poate face sa stam in loc.

4. Competitorii nostri nu se mai dezvolta nici ei. Este bine sa stim ce fac cei care ne sunt competitori, insa nu este in regula sa ii imitam. Cand cresc preturile, crestem si noi? Cand lanseaza un nou produs, facem si noi la fel? Cand se muta pe o piata noua, vom lua si noi aceeasi decizie? Si daca se opresc din dezvoltare pentru ca au de gand sa vanda tot?

Nu uitati ca nu trebuie sa va concentrati pe ceea ce face competitia, ci pe ce aveti voi de facut. Stabiliti ce viziune detineti si ce obiective strategice o vor sprijini!

De multe ori, daca ai competitori care vand tot, este bine sa cumperi. Si daca ei se decid sa cumpere, mai bine vinzi tot!

Nu uitati faptul ca afacerile pot parea ca stau pe loc in momentul in care tind sa se dezvolte pe orizontala si sa stagneze pe verticala. Asemenea unui copac, afacerile se poat dezvolta verticala, in lungime sau se pot dezvolta orizontala si isi pot mari desimea.

Un exemplu de dezvoltare orizontala: un fast-food isi deschide inca o unitate in acelasi oras. Pana in momentul in care se atinge pragul ROI, afacerea poate parea ca sta pe loc.

Un exemplu de dezvoltare verticala: un fast-food se decide sa introduca produse noi in portofoliu. Ai impresia ca lucrurile merg mai bine, insa se poate ca la finalul anului, sa ai un copac lung si lipsit de vigoare, de stabilitate.

La final, cea mai buna dezvoltare este verticala, bordata de strategii de dezvoltare orizontala.

Sa aveti succes si afaceri prospere!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: afaceriafacereidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
24 Iun 2024
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei
25 Oct 2018
Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor. Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care...

De ce sa optezi sau nu pentru o afacere in franciza?

de Idei de afaceri
16 Sep 2024
Daca vrei sa-ti incepi viata de antreprenor, insa nu esti familiarizat cu strategiile financiare, poti opta pentru achizitionarea unei francize. Este...

Afaceri in franciza - Armand, o cofetarie cu peste 1300 de produse savuroase

de Idei de afaceri
28 Apr 2016
Cofetaria Armand s-a lansat in urma cu sase ani, se bucura de un real succes si detine in prezent 3 locatii. In plus, vanzarea se face si cu ajutorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]