Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de mult ar trebui sa te ajute francizorul in gasirea celei mai bune locatii?

de Liliana Constantin 13 Apr. 2011 3670
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru cele mai multe francize, locatia potrivita reprezinta cheia succesului. Ideea este ca dorinta francizorului de a te ajuta sa gasesti locatia si sa negocieze contractul de inchiriere variaza foarte mult. Cand esti in cautarea locatiei perfecte pentru noua ta franciza stralucitoare, trebuie sa ai in vedere trei considerente principale.

1. Obtine suport din partea cuiva care are experienta


Desi contractul de franciza ar putea include dreptul la o regiune geografica speciala, exista locatii cu mult potential. De la mall-uri la fatade de autostrazi, este important sa se identifice cel mai bun mediu pentru ca tanara ta afacerea sa reuseasca. Aceasta analiza necesita un francizor experimentat cu o echipa care a studiat cele mai bune medii in care s-au dezvoltat francize de succes, si care lucreaza cu brokeri imobiliari experimentati sau o retea comerciala.

Francizorul este cel care defineste tipul si marimea locatiei, locatarii din apropiere, conditiile de trafic si de cost. Daca eu sunt un potential francizat, unul din primele lucruri la care ar trebui sa ma gandesc este: cum determin ce tip de locatie am nevoie si cine ma ajuta la obtinerea ei?

2. Analizeaza zona
O cladire adecvata sau centru comercial este o parte a ecuatiei, dar este la fel de important sa intelegem zona, inclusiv modelele de trafic, demografia si chiar planurile de viitor ale administratorilor cladirii.

Chiar daca o locatie arata foarte bine pe hartie, este important sa inspectezi tiparele de trafic din jurul acesteia. Daca accesul este prea dificil, clientii nu sunt incurajati sa intre.

Punct cheie:
Este foarte important sa intelegi demografia zonei in care dezvolti franciza.

3. Analizeaza toate detaliile contractului de inchiriere
Este recomandat ca toti francizatii sa aiba un avocat care sa le revizuiasca contractele de inchiriere pentru a le proteja interesele si pentru a asigura ca acel contract permite alte acorduri de franciza, cum ar fi spatiul de configurare, semnalizare si alti factori.

Cand negociezi primul contract de inchiriere pentru o franciza, trebuie sa aveti in vedere si costurile suplimentare ale proprietatii. Altfel va puteti trezi avand costuri initiale mult mai mari decat cele planificate.

De asemenea, trebuie sa tii cont si de costurile cu intretinerea zonelor comune, costuri exprimate prin plata unei taxe lunare de catre chiriasi. Aceasta taxa trebuie alocata in functie de metri patrati inchiriati si nu de gradul de ocupare.

Chiar daca francizorul tau iti ofera sprijin exceptional in fiecare din aceste domenii prezentate mai sus, este important pentru francizati sa se protejeze, angajandu-si un consilier juridic/avocat propriu si de a-si sustine cauza proprie. Asigurandu-te ca interesele tale sunt protejate, in timp ce beneficiezi de suportul unui francizor experimentat si de sustinerea unui broker imobiliar, iti ofera cea mai buna oportunitate de a gasi, negocia si de inchiria cea mai buna locatie.



Tags: francizafrancizorlocatie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]