Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari provocari cand ne transformam afacerile in francize!

de Matei Antonescu 15 Iun. 2012 3272
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Transformarea unei afaceri in franciza reprezinta un proces extrem de dificil, extrem de complex. Este nevoie de echipe de specialisti, consultanti si experti pentru a decide momentul potrivit, maniera potrivita in care sa facem transferul unei afaceri catre sistemul de franciza. Riscurile sunt mari, pe masura investitiilor.

Iata si cele mai mari provocari de luat in considerare atunci cand ne transformam afacerile in francize, conform AllBusiness.com:

1. Capital suficient.
Tranformarea unei afaceri intr-o franciza reprezinta un proces complex si care absoarbe capital extrem de serios de investitii. Este esential sa detineti alaturi de dvs consultanti financiari si experti care sa va ajute sa minimalizati nivelul cheltuielilor si sa investiti banii pe care ii aveti la dispozitie in cele mai bune sursa aducatoare de profit.

2. O infrastructura solida. Intr-o franciza, succesul pleaca de la baza. Daca fundatia nu este solida, bine pusa la punct, intreaga retea va fi sortita esecului. Este foarte important sa existe sisteme, proceduri clare, reguli respectate de toti pionii existenti la fiecare nivel, de toti francizorii samd.

3. Cooptarea francizatilor potriviti. O alta provocare majora este sa selectezi persoanele potrivite sa iti devina francizati. Nu uitati faptul ca succesul nu vine doar datorita unui brand care sustine o franciza. Este nevoie de eforturi sustinute, de capacitatea de infuzionare de capital in mod constant, de timp si multa energie pentru a transforma o afacere in succes real. De asemenea, este nevoie de respectarea regulilor impuse in contractul de francizat, de mentinerea unei culturi organizationale de la francizor la orice francizat. Chiar daca veti detine 20 de francizati, toti trebuie sa pastreze linia si directia pe care dvs ati impus-o de la bun inceput, sa nu "iasa din peisaj".

4. Mentinerea de relatii solide intre dvs si francizati. Mentinerea de relatii solide intre dvs si francizati este unul dintre aspectele care ne asigura ca intregul proces se va desfasura cat mai rapid, cat mai simplu si cu sanse majore de succes. Mentineti relatii apropiate cu toti cei care v-au preluat franciza, oferiti-le suport si sprijin, indrumare continua.

5. Sincronizare perfecta pentru lansarea francizei. Care este momentul potrivit pentru a transforma o afacere in franciza? Iata una dintre cele mai mari provocari pentru numerosi antreprenori care cocheteaza cu aceasta idee. Este esential sa lansati o franciza in momentul in care sunteti sigur ca detineti toate resursele si angajatii necesari care sa va asigure ca tot procesul se va derula cat mai corect, simplu, rapid si eficient. De asemenea, este important sa lansati o franciza in momentul in care brandul dvs se afla la apogeu, moment in care vor exista doritori sa va devina francizati cat mai rapid, nu mai devreme si nici mai tarziu.


Tags: francizafrancizefrancizorfrancizattransformare in franciza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]