Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum alegem franciza care ni se potriveste?
Preluarea unei afaceri in sistem de franciza reprezinta o modalitate viabila de a deveni antreprenori si, in numeroase cazuri, capitalul necesar este unul redus si accesibil multor persoane. Acest lucru ne ofera sanse reale de a intra in mediul de afaceri. Dar cel mai important este sa intelegem care este franciza care ni se potriveste, sa o identificam si sa o preluam.
Exista numeroase tipuri de francize si fiecare presupune anumite beneficii si avantaje mai mult sau mai putin atragatoare. Unele sunt detinute de branduri cu renume si acest lucru ne ofera sanse mai mari de a ne coopta clientii de pe urma carora vom obtine profiturile. Unele detin taxe de redeventa prea ridicate si acest lucru ne sperie si unele impun conditii contractuale pe care nu le consideram acceptabile.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
Primul pas in identificarea francizei potrivite sta in identificarea aspiratiilor noastre. Studiem francizele pe care le avem la dispozitie si pe care le-am putea prelua si incercam sa realizam daca se potrivesc cu pasiunile noastre, cu specializarile si experienta de lucru pe care o detinem.
O alta modalitate viabila de a identifica o franciza potrivita este de a incepe din celalalt capat al situatiei. Ne identificam abilitatile, competentele, calitatile, punctele forte, pasiunile si hobby-urile si cautam o franciza care sa raspunda setului de cerinte pe care il detinem.
Un alt pas important este sa intelegem de ce anume este nevoie pe piata. Din lista de pasiuni si specializari, alegeti-le pe cele care detin interes major pe piata si care se pot converti in activitati profitabile. Poate detineti pasiune pentru servicii cosmetice si v-ati decis sa preluati o franciza Nomasvello. Studiati numarul de francize din zona in care locuiti, din orasul de resedinta si decideti daca mai este loc pentru inca o franciza si daca exista o cerere considerabila si pe care sa va bazati.
Ultimul pas sta in cercetarea contractului de francizat. Studiati conditiile care vi se impun, taxele pe care le veti plati, programul de lucru pe care il veti detine, bugetul pe care il aveti la dispozitie, beneficiile pe care francizorul vi le ofera.
Articole conexe
Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania
de Bianca TilaFranciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania
de Bianca TilaCum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?
de Idei de afaceriCare sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit