Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum ne alegem franciza perfecta?
Francizele nu sunt intotdeauna, si pentru toti antreprenorii, decizii bune sau cele mai intelepte alegeri in afaceri. De foarte multe ori, francizorii se trezesc in imposibilitatea de a mai urma cursul stabilit al unei francize, costurile de investitii asupra carora nu au facut cercetari initiale destul de profunde samd.
Dezavantajul primar al francizelor este ca sunt afaceri deja incepute si ca doritorii de astfel de afaceri au un set precis de reguli in limita carora trebuie sa isi conduca franciza preluata. Franciza, in sine, reprezinta un pattern, o matrita, daca vreti, a afacerii pe care orice francizor trebuie sa o dezvolte conform ideilor si regulilor impuse de proprietarul tuturor unitatilor.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura de sofran
Propriul meu plan de afaceri
De aceea, este esential sa ne alegem o franciza care sa contina acele coordonate care sa ni se potriveasca stilului nostru de munca si de conducere a afacerilor.
In momentul in care cochetati cu o idee anume de franciza este vital sa aflati costul total al investitiilor necesare, numarul unitatilor existente sub acel nume, locatia lor, profitabilitatea si rentabilitatea lor, vechimea lor pe piata, perioada de timp in care se asteapta o amortizare a investitiilor, regulile jocului, dupa cum au fost impuse de proprietarul francizei si multe altele.
Este recomandat sa intrati in joc cu un capital mult mai mare decat cel necesar pentru intreaga suma de investitii totale. Luati in calcul faptul ca veti avea cheltuieli importante aferente activitatilor de advertising pe baza carora va veti stabili o baza de clienti. Exista multe costuri pe care o franciza le presupune, la fel ca orice alta afacere.
Cea mai buna solutie este sa primiti sfaturi din partea altor francizori care sa va puna in tema cu toate cheltuielile care se vor dovedi necesare pe parcursul dezvoltarii unitatii dorite.
De asemenea, nu va alegeti o franciza care sa apartina de o industrie fara oportunitati de dezvoltare, sau care sa presupuna o cantitate de timp pe care nu sunteti dispus sa o petreceti pentru a o face sa mearga sau pentru a o dezvolta.
Aflati numarul de angajati necesar, complexitatea activitatilor care va presupun prezenta si trageti o linie la finalul cercetarilor. Se poate sa va razganditi si sa optati pentru o franciza mai mica sau, de ce nu, pentru propria dvs afacere.
Articole conexe
Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania
de Bianca TilaFranciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania
de Bianca TilaCare sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?
de Idei de afaceriViata de francizat. Provocari si alegeri
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit