Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se scot bani din groapa de gunoi a orasului

de Maria Nicutar 12 Sep. 2013 4686
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pe o suprafata de patru hectare din Arad, in prezent acoperita de deseuri, urmeaza sa fie montate in perioada urmatoare 4.000 de panouri fotovoltaice, noteaza Incont. Panourile vor produce energie inclusiv pentru reteaua nationala.

Ideea geniala apartine celor care administreaza in acest moment groapa de gunoi menajer a orasului Arad.

Primul pas a fost cel de a cere suma de 10.000 de euro dintr-un fond al Guvernului Norvegian, fond destinat proiectelor de energie, sanatate si mediu din Romania.

"Sunt niste bani de la guvernul Norvegiei, 21 de milioane de euro pentru toata Romania. Noi incercam sa obtinem o parte din banii acestia, am primit 10.000 de euro pentru pregatirea proiectului. Speram ca in primavara sa avem o veste buna si o sa ne aprobe suma de 1,5 milioane de euro", a declarat Szentes Istvan, coordonator de proiect, citat de Incont.

Groapa trebuie sa fie, inainte de toate, nivelata, acoperita cu biogaz si cu pamant. Astfel, locul nu va mai prezenta niciun pericol. Urmeaza etapa in care se vor instala panourile si imediat se va produce curent ce va fi utilizat si in cadrul retelei nationale.

Conform lui Krisztian Gergely, coordonator al acestui proiect, initiativa este unica in Estul Europei. Un avantaj notabil este si cel referitor la eliminarea focarului reprezentat de groapa de gunoi din apropierea orasului. Astfel, se sprijina si eforturile de protectie a mediului.

Iata cum descoperim un model de proiect care va aduce beneficii pentru mai multi oameni decat ne-am imagina in acest moment, beneficii pentru natura si pentru imaginea unei tari orientate catre rezultate concrete, unei tari orientate catre progres continuu, unei tari ce stie cum sa valorifice progresul tehnologic in avantaj clar!


Sa aveti succes si idei geniale!



Tags: idei genialebani din groapa de gunoiparc fotovoltaic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]