Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cumparam o franciza sau pornim de la zero cu idei de afaceri profitabile?
Problema care se pune in aceasta discutie clasica este cea a ideilor personala de afaceri. In ce masura pot fi ele verificate ca se vor materializa in afaceri profitabile, in afaceri de succes? De ce sa nu pornim afaceri in sistem de franciza, afaceri care sunt deja sustinute de un brand puternic, solid? Care sunt avantajele si dezavantajele francizelor in fata ideilor de afaceri profitabile pornite de la zero?
1. Brandul conteaza mult. In francize brandul conteaza extrem de mult. De multe ori nu stim tot ce trebuie cunoscut despre un anumit tip de franciza, insa ne dorim afilierea la brandul care il sustine. Ne dorim un McDonald’s, un Starbucks samd si realizam destul de franc ca marimea conteaza de fapt extrem de mult.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Acum sa ne gandim care sunt sansele unei afaceri pornite de la zero de a concura cu afacerile deja existente pe piata si care se dezvolta cand noi abia punem prima caramida? Sansele sunt mici atunci cand ideile de afaceri nu sunt geniale.
2. Autonomia conteaza uneori la fel de mult. Sa nu neglijam faptul ca o franciza presupune anumite moduri de conducere si organizare. Primim un contract de francizat si ni se impun anumite limite, anumite directii in care trebuie musai sa ne indreptam.
Adevarul este ca acest aspect nu este unul pe lista de prioritati in cazul oricarui antreprenor sau potential antreprenor. De aceea, in lumina acestor restrictii, multi potentiali oameni de afaceri se vor indrepta catre proiectul de start-up a unei afaceri personale. Stim ca avem control total asupra afacerii noastre, insa nu detinem know-how-ul, sprijin financiar pe timpuri grele, sprijin constant garantat de contract, staff si furnizori gata pregatiti pentru a ne echipa in afacerile noastre.
3. Banii conteaza cel mai mult. Banii! Ajungem din nou la bani, in mod inevitabil. Fara sa vrem, ne dam seama ca in afaceri banii conteaza cel mai mult. Stim ca pasiunea este total necesara, insa pasiunea nu rezista fara fonduri materiale. Multi francizati sau potentiali francizati se gandesc cu indoiala la taxele de intrare in sistemul de franciza si la taxele lunare pe care le datoreaza sau le vor datora catre francizori.
Acestea sunt discutii intemeiate si trebuie luate in calcul. Suntem gata sa dam bani pentru afilierea cu un anumit brand, pentru castigul unui sprijin intens si constant, pentru know-how pus la picioarele noastre? Raspunsurile ne spun si daca este cazul sa preluam o franciza sau sa ne punem bazele unei afaceri personale a carei profitabilitati inca nu o cunoastem.
Articole conexe
Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania
de Bianca TilaFranciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania
de Bianca TilaCum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?
de Idei de afaceriCare sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit