Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cumparam o franciza sau pornim de la zero cu idei de afaceri profitabile?

de Maria Nicutar 24 Oct. 2011 5805
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Problema care se pune in aceasta discutie clasica este cea a ideilor personala de afaceri. In ce masura pot fi ele verificate ca se vor materializa in afaceri profitabile, in afaceri de succes? De ce sa nu pornim afaceri in sistem de franciza, afaceri care sunt deja sustinute de un brand puternic, solid? Care sunt avantajele si dezavantajele francizelor in fata ideilor de afaceri profitabile pornite de la zero?

1. Brandul conteaza mult. In francize brandul conteaza extrem de mult. De multe ori nu stim tot ce trebuie cunoscut despre un anumit tip de franciza, insa ne dorim afilierea la brandul care il sustine. Ne dorim un McDonald’s, un Starbucks samd si realizam destul de franc ca marimea conteaza de fapt extrem de mult.

Acum sa ne gandim care sunt sansele unei afaceri pornite de la zero de a concura cu afacerile deja existente pe piata si care se dezvolta cand noi abia punem prima caramida? Sansele sunt mici atunci cand ideile de afaceri nu sunt geniale.

2. Autonomia conteaza uneori la fel de mult. Sa nu neglijam faptul ca o franciza presupune anumite moduri de conducere si organizare. Primim un contract de francizat si ni se impun anumite limite, anumite directii in care trebuie musai sa ne indreptam.

Adevarul este ca acest aspect nu este unul pe lista de prioritati in cazul oricarui antreprenor sau potential antreprenor. De aceea, in lumina acestor restrictii, multi potentiali oameni de afaceri se vor indrepta catre proiectul de start-up a unei afaceri personale. Stim ca avem control total asupra afacerii noastre, insa nu detinem know-how-ul, sprijin financiar pe timpuri grele, sprijin constant garantat de contract, staff si furnizori gata pregatiti pentru a ne echipa in afacerile noastre.

3. Banii conteaza cel mai mult. Banii! Ajungem din nou la bani, in mod inevitabil. Fara sa vrem, ne dam seama ca in afaceri banii conteaza cel mai mult. Stim ca pasiunea este total necesara, insa pasiunea nu rezista fara fonduri materiale. Multi francizati sau potentiali francizati se gandesc cu indoiala la taxele de intrare in sistemul de franciza si la taxele lunare pe care le datoreaza sau le vor datora catre francizori.

Acestea sunt discutii intemeiate si trebuie luate in calcul. Suntem gata sa dam bani pentru afilierea cu un anumit brand, pentru castigul unui sprijin intens si constant, pentru know-how pus la picioarele noastre? Raspunsurile ne spun si daca este cazul sa preluam o franciza sau sa ne punem bazele unei afaceri personale a carei profitabilitati inca nu o cunoastem.


Tags: afaceriafaceri profitabileidei de afaceriidei afacerifrancizafrancize

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]