Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cumparam sau nu o franciza?

de Maria Nicutar 23 Iun. 2011 3354
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile personale au fost de mult timp preferatele celor cu o nevoie mai mare de independenta. Avantajele sunt numeroase si atrag tinerii doritori sa isi afirme spiritul antreprenorial si sa scoata profituri frumoase dintr-o activitate care sa le faca placere. Desigur, francizele reprezinta avantaje multiple, insa, in acelasi timp exista si cateva puncte cheie spre care trebuie sa privim inainte de a ne arunca in valtoarea afacerilor.

In primul rand, francizele nu prezinta acceasi libertate de miscare din partea antreprenorilor care le preiau. De asemenea, acestia nu au sansa de a-si exprima creativitatea sau spiritul inovativ in luarea deciziilor intr-o prea mare masura, franciza ramanand franciza si manifestandu-se ca o creatie finalizata si gata de utilizat in forma primita.

In acest sens, francizele sunt afaceri care se situeaza la mijlocul medianului dintre afacerile personale si munca in cadrul unei firme, drept subordonat unui superior.

De aceea este vital sa alegem franciza perfecta, care sa ni se potriveasca stilului nostru de antreprenoriat, capitalului pe care il avem la dispozitie, timpului pe care dorim sa il pastram pentru viata noastra personala samd.

Cercetati bine piata si alcatuiti o lista a francizelor pe care le aveti la dispozitie. Cautati fisele puse la dispozitie si ofertele francizorilor. In aceste documente veti gasi majoritatea informatiilor de care aveti nevoie pentru a intelege pe deplin daca o franciza vi se potriveste si despre ce fel de afacere vorbim.

Dupa cum am spus mai sus, documentele acestea va dau majoritatea informatiilor care sa va ajute sa va decideti pentru o franciza sau pentru alta. Restul datelor care sa finalizeze decizia vin din cercetarile dvs personale.

Cereti reprezentatilor de francize, pentru a caror afaceri manifestati interes, o lista completa a retelei lor de francizori. Mergeti si faceti mai multa munca de documentare la fata locului. Aflati care unitate este cea mai profitabila si care este cea mai putin prospera. Aflati motivele pentru care o franciza poate sa dea gres, metodele folosite de detinatorii francizelor si parerile lor.

Se vor gasi numerosi antreprenori care sa fie dispusi sa impartaseasca cu dvs sfaturi folositoare si sa va ajute sa luati o decizie obiectiva si realista.




Tags: alegem francizaavantaje franciza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]