Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Evaluarea francizelor, rapid si inteligent
Asemenea oricarei investitii, cumpararea unei francize presupune setul sau specific de riscuri. In momentul in care alegem o franciza trebuie luat in considerare un numar de factori care ne vor influenta situatia economica, rentabilitatea si profitabilitatea in afaceri. Persoanele dornice sa preia o franciza sunt sfatuite sa apeleze la ajutorul profesionistilor din contabilitate si consultanta financiara pentru o evaluare corecta.
Iata cativa factori care trebuie luati in considerare atunci cand va evaluati franciza:3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic Realizarea de sapun natural
1. Competitia. Evaluati situatia competitionala de pe piata si cercetati arealul de acoperire al acestei francize. Cereti informatii legate de numarul francizelor preluate si raspandirea lor la nivel national sau international si faceti un calcul concret referitor la rata de acoperire a nevoii pe piata pentru respectivele produse, servicii.
2. Cererea de pe piata. Faceti un studiu de piata cu ajutorul marketerilor si stabiliti care este ponderea cererii pe piata si daca mai exista locuri neacoperite pe care sa le atacati dvs.
3. Capacitatea dvs de a conduce afacerea respectiva. Sa spunem ca doriti sa preluati o afacere de tip franciza de gogoserie. Stabiliti daca aceasta afacere vi se potriveste, daca veti detine capacitatea de a o administra si dezvolta. Recomandarea expertilor din domeniul francizelor si operarii lor este de a va alege o franciza care se sa plize pe setul dvs specific de abilitati si calitati. Daca sunteti o persoana talentata si cu interes in domeniul handmade, alegeti o astfel de oportunitate. Daca, in schimb, detineti talent organizatoric, puteti sa va indreptati catre o idee de franciza care sa presupuna mai multa activitate de organizare si gestiune.
4. Popularitatea si renumele francizei. Cu cat este mai cunoscut numele companiei care va acorda dreptul de a fi francizor in sistemul sau de franciza, cu atat veti beneficia de o baza de clienti mai raspandita si mai stabila. Incercati intotdeauna sa va asociati cu nume mari, cu o companie care sa detina o imagine favorabila si cu un istoric indelungat.
5. Training si suport continuu. Francizele au aceasta calitate imensa de a oferi training si sprijin continuu din partea francizorului catre francizat. In aceasta idee se asigura un nivel al profitabilitatii care sa mearga in mod continuu si stabil si pentru afacerea dvs si pentru afacerea mama. Alegeti francizele care va asigura acest sprijin si care detin proprietari interesati sa va instruiasca in permanenta.
Articole conexe
Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania
de Bianca TilaFranciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania
de Bianca TilaCum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?
de Idei de afaceriCare sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit