Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Francize - 11.000 de fripturi vandute pe zi

de Silvia Bucsan 29 Oct. 2007 4405
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

 


In 1965, nu ati fi pariat pe reusita lui Ruth Fertel. O mama divortata, cu diploma in chimie-fizica, nu era chiar cea mai potrivita candidata pentru a construi un imperiu dintr-o afacere cu fripturi. Din fericire, Ruth si-a dat seama ca limitele sale sunt doar aparente. „Nici macar o clipa nu m-am gandit ca nu voi reusi”, povesteste aceasta intreprinzatoare care, acum, este presedinta a peste 59 de restaurante Steak House raspandite in lume.

Anul trecut, vanzarile din Metairie-Louisiana au atins 176 milioane $, iar pentru acest an se preconizeaza vanzari de aproximativ 205 milioane $. Nu este rau pentru o femeie care, timp de peste 30 de ani, s-a luptat eficient cu scepticismul celor din jur, cu capriciile clientilor in domeniul culinar, cu dificultatile financiare si cu orice alte probleme standard cu care se confrunta intreprinzatorii.

 Ruth Fertel a cumparat Chris Steak House de la compania originala - Mr. Chris - in 1965. „Aveam doi fii, ambii adolescenti, care trebuiau sa mearga la facultate”, spune ea. „Munceam ca tehnician intr-unul din laboratoarele de la Tulane University si trebuia sa fac mai multi bani”. Ruth a gasit oferta de vanzare a firmei Chris Steak House, si-a ipotecat casa si a folosit cei 18.000 $ obtinuti pentru a cumpara afacerea. A muncit din greu. „M-am gandit ca angajatii mei m-ar respecta mai mult daca as munci cot la cot cu ei si chiar asa a si fost”, spune ea.

Pe langa propriul ei efort, la succesul lui Ruth Fertel a contribuit si priceperea de a transforma nesansa in sansa. „La cateva luni dupa ce am cumparat restaurantul, prin oras a trecut uraganul Betsy. Asa ca timp de o saptamana curentul electric a fost intrerupt, iar eu m-am trezit ca am frigiderele pline cu fleici care rezista doar 3-4 zile”. In loc sa lase carnea sa se strice, Fertel a gatit-o si a oferit-o gratuit muncitorilor si victimelor dezastrului din comunitate. „Toata lumea m-a apreciat si multi mi-au devenit clienti loiali”, isi aminteste Ruth.

 Zece ani mai tarziu a ars restaurantul. „Am dat telefon la banca plangand si s-a intamplat ca, exact in acel moment, sa fie acolo unul din constructori. El m-a asigurat ca intr-o saptamana voi avea gata noul local - si asa a fost”.

Rezultatul? Un restaurant nou, cu 160 de locuri, comparativ cu 60 cate avea cel vechi. Cu aceasta ocazie, Ruth a trebuit sa schimbe numele resturantului, potrivit intelegerii cu firma de la care l-a cumparat, dar schimbarea nu i-a afectat cifra de afaceri. Noul nume a fost Ruth’s Chris Steak House.

Fertel a inceput sa-si ofere afacerea in sistem franchising in 1976, iar astazi are 35 de beneficiari si continua sa se extinda. „Intotdeauna am incercat sa actionez dupa principiul «Fa lucrurile cat mai simplu», spune Fertel, „chiar daca asta inseamna sa ignori mesele excentrice si sa gatesti carne cu cartofi. Pana la urma lucrurile se asaza si incepe sa-ti mearga bine”.

 http://www.ruthschris.com/

 



Tags: franchisingafaceriafacerefripturirestaurant

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
24 Iun 2024
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei
25 Oct 2018
Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor. Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care...

De ce sa optezi sau nu pentru o afacere in franciza?

de Idei de afaceri
16 Sep 2024
Daca vrei sa-ti incepi viata de antreprenor, insa nu esti familiarizat cu strategiile financiare, poti opta pentru achizitionarea unei francize. Este...

Afaceri in franciza - Armand, o cofetarie cu peste 1300 de produse savuroase

de Idei de afaceri
28 Apr 2016
Cofetaria Armand s-a lansat in urma cu sase ani, se bucura de un real succes si detine in prezent 3 locatii. In plus, vanzarea se face si cu ajutorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]