Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Francize - Combaterea igrasiei

de Ideideafaceri.ro 30 Ian. 2008 5300
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Incepand cu anii 1950 peretii cu igrasie se trateaza prin injectarea in gauri realizate in zidarie a unor substante impotriva umiditatii, prin intermediul unei pompe electrice. Cand pompa este instalata corect, presiunea forteaza lichidul sa intre in porii din caramizi si din mortar, unde formeaza o bariera impotriva infiltratiilor.



Acest sistem este destul de eficient, dar consuma timp, este complicat si poate fi aplicat doar de catre un operator specializat. Astfel, operatorul trebuie sa ghiceasca ce cantitate de substanta trebuie introdusa in fiecare gaura, fapt ce poate duce la folosirea in exces a substantei sau, mai rau, la injectarea unei cantitati insuficiente, rezultand un tratament ineficient.

Un alt dezavantaj al acestei tehnici este ca la cladirile vechi exista fisuri in zidarie care necesita o injectare preliminara cu ciment, ceea ce ridica foarte mult costurile.  

Tehnologia DryWallTeam elimina toate neajunsurile sistemului clasic. Astfel, se folosesc substante speciale care nu se introduc sub presiune, deci nu apar probleme cu refularea produsului si nici cu inundarea cu substante chimice a camerelor alaturate sau a vecinilor. Totodata, se reduce si posibilitatea erorilor de aplicare. Operatorul stie exact cata substanta este introdusa in fiecare gaura si nu mai trebuie sa mearga pe ghicite.

Cele trei substante speciale utilizate in franciza DryWallTeam sunt:
• DRYZONE, o pasta pentru stoparea ascensiunii umiditatii in pereti, produsa de o societate din Marea Britanie;
• DER POR, un adaos de mortar de aeroporizare si hidrofobizare, produs de o societate din Ungaria;
• KOPROX, un material ce intra in masa betonului, opreste inaintarea apei si previne aparitia ciupercilor. Are o aplicabilitate foarte larga: cladiri noi, hale industriale de beton, tunele, spitale. Pentru ca nu este toxic, se poate folosi si pentru piscine si rezervoare de apa.

Avantajul principal al francizei DryWallTeam este ca, practic, nu exista concurenta pe piata, o piata care oricum este foarte mare. Reabilitarea anuala  a doar 0,1% din cladirile afectate de umezeala (adica una din o mie de cladiri ) inseamna 600 de cladiri, adica 600 de comenzi intr-un an!

Pentru demararea afacerii aveti nevoie de o firma de orice tip, un autoturism pentru deplasarile la lucrari, telefon mobil, telefon fix, patru angajati, dintre care doi zidari si doi fara calificare (aceasta afacere se preteaza foarte bine si ca business de familie).

Costurile de start:
• taxa de franciza          2.000 euro
• start kit                       1.300 euro 
• unelte si utilaje     400 -700 euro

Se poate porni, asadar, cu o investitie de 4.000 euro. Start kit-ul cuprinde: echipamentul de lucru (4 bucati), doua cutii (20 de bucati) de DRYZONE, pistol DRYZONE, trei saci (60 kg) de DER POR. Dvs. va trebui sa va asigurati utilajele si uneltele necesare, de pe piata, la un pret total de 400-700 euro, in functie de calitatea acestora (cel mai important utilaj este o bormasina).

Pe parcursul derularii contractului de franciza, obligatiile francizatului sunt:
• redeventa pe lucrare de 7% din valoarea contractului incheiat cu clientul
• contributia la fondul de publicitate, egala cu 3% din valoarea vanzarii

Polistirenul este o solutie pentru combaterea igrasiei?

Categoric, nu! Polistirenul este un material termoizolator si folosirea lui pentru hidroizolari si asanari de spatii cu igrasie nu conduce la rezolvarea problemei. Placile de polistiren imbinate mecanic (prin lipire) pe un suport umed, incarcat mereu cu apa, nu rezista prea mult in timp si dupa o perioada de cativa ani se vor dezlipi.

Daca imbinarile sunt bine facute, apa nu trece prin ele, dar nici peretele nu respira. In acest caz, daca polistirenul este pe exterior, toata umezeala va aparea pe fata interioara a peretelui, si invers.

Ca sa nu apara igrasia nici pe exterior nici pe interior trebuie sa se realizeze o dubla placare, adica pe interior si exterior, insa atunci apa este fortata sa urce in elementele de constructie care se afla la inaltimi mai mari (tavan, acoperis), deteriorandu-le definitiv intr-un timp relativ scurt (apa isi gaseste mereu drumul).

Pentru detalii suplimentare: www.fbb.ro



Tags: igrasiefrancizafrancizeeuroafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
04 Dec 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
24 Iun 2024
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
24 Iun 2024
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]