Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebarile pe care trebuie sa ti le pui inainte de a cumpara o franciza

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inainte de a demara afacerea si de a incepe sa faci planul de afaceri, trebuie sa iti pui unele intrebari esentiale, iar mai apoi sa le adresezi intrebarile si celor carora le ceri ajutorul. La fel este si in afacerile de tip franciza. Exista trei factori care te ajuta sa apreciezi succesul sau esecul francizei tale.

 
Inainte de a pierde zeci de mii de dolari pentru angajarea unei firme de consultanta pentru a evalua fezabilitatea succesului francizei pe care o detii, ia-ti putin timp liber pentru a reflecta asupra acestor aspecte. 
 
Cu onestitate si o viziune clara iti vei putea da singur seama daca afacerea este una careia succesul ii bate la usa sau daca trebuie sa renunti la investirea desarta. 
 
Iti prezentam, in continuare, trei intrebari importante atunci cand iti evaluezi afacerea de tip franciza:
 
1. De ce eu, de ce acum?
 
Sa te intrebi de ce vrei sa faci un anumit lucru poate sa te puna serios pe ganduri. In unele cazuri, poate fi momentul perfect pentru un astfel de pas, insa in altele poate fi cel mai rau moment. Trebuie sa stii exact de ce vrei o franciza. 
 
Gandeste-te daca nu cumva este un moft de-al tau, daca au prietenii si vrei si tu la fel sau daca iti doresti cu adevarat o franciza. Sunt elemente minore ale gandirii, insa esentiale. Trebuie sa intelegi exact care este scopul pe care il ai, ce te stimuleaza, vanzarile, dar si nevoile clientilor. 
Dupa ce raspunzi la acest "de ce", continua cu urmatoarea intrebare.
 
2. Exista o linie in afara usii?
 
"Linia din afara usii" reprezinta cererea de consum, dar si potentialii parteneri care te ajuta sa iti dezvolti afacerea. Daca oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru servicul tau, urmatoarea ta responsabilitate este de a evalua linia. Adica trebuie sa vezi daca se intorc aceiasi clienti, pentru ca iti poti da seama de fidelitatea lor si daca acestia apreciaza ceea ce produci, daca sunt intrebari despre implicare, pentru ca toate acestea iti indica drumul spre o franciza.
 
3. Te-ai stabilit in timp?
 
Chiar daca esti pozitiv pentru ca ai bifat toate casutele de mai sus necesare francizei tale, fara un an plin de istorie al companiei, datelor, vanzarilor record si al ideilor clare cu privire la modul in care compania ta opereaza in toate cele patru anotimpuri, esti doar la fel de bun ca cele cateva luni pe care le-ai petrecut in afaceri.
 
Sa iei in considerare o franciza inainte de cel putin un an profitabil al afacerii este absolut criminal. Fara un astfel de an nu te poti gandi la viitor.
 
Franciza este o afacere scalabila si este singura din multele moduri prin care iti poti creste compania. Daca nu prezinti aceste trei elemente enumerate mai sus, si mai ales nu stii de ce, cum sau ce persoane vor fi orientate catre franciza ta, uita de franciza si concentreaza-te pe cresterea afacerii in alte moduri. 
 


Tags: afacerifrancizestart in afaceriplan de afaceriafaceri de succesantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]