Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebarile pe care trebuie sa ti le pui inainte de a cumpara o franciza

de Alexandra Popescu 12 Iun. 2014 4801
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inainte de a demara afacerea si de a incepe sa faci planul de afaceri, trebuie sa iti pui unele intrebari esentiale, iar mai apoi sa le adresezi intrebarile si celor carora le ceri ajutorul. La fel este si in afacerile de tip franciza. Exista trei factori care te ajuta sa apreciezi succesul sau esecul francizei tale.

 
Inainte de a pierde zeci de mii de dolari pentru angajarea unei firme de consultanta pentru a evalua fezabilitatea succesului francizei pe care o detii, ia-ti putin timp liber pentru a reflecta asupra acestor aspecte. 
 
Cu onestitate si o viziune clara iti vei putea da singur seama daca afacerea este una careia succesul ii bate la usa sau daca trebuie sa renunti la investirea desarta. 
 
Iti prezentam, in continuare, trei intrebari importante atunci cand iti evaluezi afacerea de tip franciza:
 
1. De ce eu, de ce acum?
 
Sa te intrebi de ce vrei sa faci un anumit lucru poate sa te puna serios pe ganduri. In unele cazuri, poate fi momentul perfect pentru un astfel de pas, insa in altele poate fi cel mai rau moment. Trebuie sa stii exact de ce vrei o franciza. 
 
Gandeste-te daca nu cumva este un moft de-al tau, daca au prietenii si vrei si tu la fel sau daca iti doresti cu adevarat o franciza. Sunt elemente minore ale gandirii, insa esentiale. Trebuie sa intelegi exact care este scopul pe care il ai, ce te stimuleaza, vanzarile, dar si nevoile clientilor. 
Dupa ce raspunzi la acest "de ce", continua cu urmatoarea intrebare.
 
2. Exista o linie in afara usii?
 
"Linia din afara usii" reprezinta cererea de consum, dar si potentialii parteneri care te ajuta sa iti dezvolti afacerea. Daca oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru servicul tau, urmatoarea ta responsabilitate este de a evalua linia. Adica trebuie sa vezi daca se intorc aceiasi clienti, pentru ca iti poti da seama de fidelitatea lor si daca acestia apreciaza ceea ce produci, daca sunt intrebari despre implicare, pentru ca toate acestea iti indica drumul spre o franciza.
 
3. Te-ai stabilit in timp?
 
Chiar daca esti pozitiv pentru ca ai bifat toate casutele de mai sus necesare francizei tale, fara un an plin de istorie al companiei, datelor, vanzarilor record si al ideilor clare cu privire la modul in care compania ta opereaza in toate cele patru anotimpuri, esti doar la fel de bun ca cele cateva luni pe care le-ai petrecut in afaceri.
 
Sa iei in considerare o franciza inainte de cel putin un an profitabil al afacerii este absolut criminal. Fara un astfel de an nu te poti gandi la viitor.
 
Franciza este o afacere scalabila si este singura din multele moduri prin care iti poti creste compania. Daca nu prezinti aceste trei elemente enumerate mai sus, si mai ales nu stii de ce, cum sau ce persoane vor fi orientate catre franciza ta, uita de franciza si concentreaza-te pe cresterea afacerii in alte moduri. 
 


Tags: afacerifrancizestart in afaceriplan de afaceriafaceri de succesantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Costurile unei francize. Care sunt cheltuielile initiale?

de Idei de afaceri
11 Oct 2023
Inainte de a alege o franciza, este important sa determi daca dispui de suficienti bani pentru finantarea ei. Prin urmare, trebuie sa faci o estimare...

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei
25 Oct 2018
Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor. Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]