Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mituri in care multi manageri cred

de Maria Nicutar 04 Sep. 2013 3514
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In mod real, viata managerilor este impanzita de zeci sau sute de mituri care acestia cred si care nu fac altceva decat sa le distorsioneze realitatea si modul in care ar trebui sa isi finiseze stilul de management. Asa se face ca un simplu mit poate duce o afacere catre pierderi uriase de personal, de bani, de viziune, de valori pe care ne le mai putem recastiga.

Iata si cateva mituri de care managerii trebuie sa se detaseze:

1. MIT: Toti angajatii te fura si te insala, sub o forma sau alta.
Unii fura date si informatii esentiale care ar putea, intr-o zi, sa te scoata din afaceri. Altii se rezuma la furatul unui pix sau a unor coli de hartie.

Adevarul este ca nu toti angajatii sunt astfel. Exista si oameni care ne vor insela si care vor pune mana acolo unde nu au voie, insa acestia sunt in companie din vina unui singur om: cel care i-a acceptat in departament. Elimina-i si inconjoara-te de oameni onesti!

2. MIT: Daca nu iti lauzi angajatii, acestia nu vor constientiza niciodata cat de valorosi sunt ei de fapt. In mod cert, nimeni nu crede ca valoreaza exact atat cat castiga. Ceea ce trebuie sa intelegem este ca subordonatii nostri au nevoie de laude pentru ca eficienta si productivitatea lor sa sporeasca in mod substantial si in timp record! Laudele nu fac pe nimeni sa plece catre un nou loc de munca daca cel deja existent este unul care ofera satisfactii reale.

3. MIT: O strangere de mana a sefului valoreaza mai mult decat un bonus mare! Situatia sta exact invers in realitate, in cazul in care aveati dubii si aveati de-a face cu acest mit. Se discuta cum ca strangerea de mana a sefului este de aur si este adevarat. Sa recunoastem ca o strangere ferma de mana iti spune ca esti un om bun si ca esti pe drumul cel bun. Insa trebuie, in acelasi timp, sa fim onesti si sa recunoastem ca nu este de ajuns.

Si acest lucru se intampla pentru ca traim intr-o lume guvernata si de bani, printre alte sentimente, stari, reguli si principii. Ne trebuie bani ca sa avem copii ingrijiti, sanatosi, acoperis deasupra capului, facturi platite la timp si sa simtim ca mergem in directia corecta. Doar in basme putem sa spunem ca ne hranim cu dragoste si recunostinta, cu energie solara si cam atat. In viata reala, oamenii onesti vorbesc si se comporta onest.

De aceea ii platim in monedele pe care cu totii le percepem la fel de bine: banii si recunostinta noastra, luate impreuna. Rezultatul? Vor plati cu aceeasi moneda: productivitate sporita pentru ca tratamentul primit sa se repete.

4. MIT: Oamenii care lucreaza de acasa nu isi fac treaba cum trebuie! Daca tu nu iti vezi angajatii lucrand langa tine, asta nu inseamna ca nu muncesc. Avem exemple de angajati care, desi lucreaza la birou, isi petrec 60-70% din timp pe retele de socializare sau in pauze de cafea! La final, daca tragem linie la sfarsit de luna, putem intelege foarte clar si fara dubii, daca angajatul de acasa isi face sau nu treaba. De cele mai multe ori, cifrele nu mint, ci reflecta realitatea in functie de care sa luam noi si noi decizii!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: mituri managerimituri managermituri de managementmituri pentru manageri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]