Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne transformam afacerea in franciza sau nu?

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne gandim la McDonald’s si ne imaginam muntii de banii care trebuie sa iasa sub forma de profit pentru marele francizor al acestui lant de unitati fast-food. Insa, pe de alta parte, trebuie sa ne gandim la balanta dintre avantaje si dezavantaje atunci cand nu vom mai conduce o afacere ca pana acum, ci una francizata. Sunt doua tipuri de management si nu se potriveste oricui sa isi vada brand-ul inmultit si condus in maniere diferite.

Francizorul se decide sa isi inmulteasca unitatile, unitati care se bucura de un mare succes. Sa spunem ca detineti o covrigarie care vine cu setul sau specific de retete de preparare a acestor produse. Va ganditi sa scoateti profit din francizarea acestei afaceri si reintrati pe piata ca franciza. Sa spunem ca veti avea si doritori destui care sa devina francizorii brand-ului dvs. Acum imaginati-va volumul de munca necesar pentru a oferi suport si sprijin material pentru toti francizorii dvs. Unul din marele avantaje pentru francizor este ca francizatul il va sustine material in timpul perioadelor economice precare, sau in cazul altor probleme financiare.

Pentru dvs, acesta este un mare dezavantaj, deoarece, pe timp de criza economica, sa spunem, dvs erati preocupat de supravietuirea sau prosperarea pe piata cu una, doua, trei unitati care va apartinea. Acum veti fi responsabil pentru toate unitatile pe care le-ati oferit in sistem de franciza.

Sa nu mai punem la socoteala si timpul pe care il veti petrece cu training-ul francizorilor dvs. Maniera in care dvs va conduceti covrigaria trebuie sa se pastreze si in randul francizorilor dvs. De asemenea, ganditi-va ca va trebui sa va verificati in mod regulat francizorii si sa aflati cum este condusa afacerea, daca respecta retetele dvs pentru prepararea covrigilor, daca respecta gramajul si uneori si politica de preturi, samd.

Exista profit mare care poate fi extras dintr-o afacere care s-a transformat in franciza, insa va fi un cu totul alt mod de conducere ca pana acum. Stabiliti clar daca sunteti dispus sa va petreceti restul timpului in mediul afacerilor astfel sau va doriti afacerea dvs ca pana acum.




Tags: francizafrancizorfrancizatafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]