Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne transformam afacerile in francize sau nu?

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Francizele inca se mai cauta si avantajele lor sunt unele care ne fac cu ochiul in 2012. Sunt afaceri deja verificate, au inregistrat profit si inca mai inregistreaza, au deja un plan de marketing si de advertising gata pregatite si pe care noi doar le preluam si le implementam. Sunt afaceri in care intram cu taxe de intrare si cu taxe lunare. Restul de profit depinde de noi.

Haideti acum sa privim putin si de partea cealalta a baricadei. Cand este timpul si cand este cazul sa ne transformam afacerile in francize?

In primul rand, sa ne gandim la una dintre cele mai populare francize din lume, McDonald’s. Angajatii invart burgeri, completeaza salate dupa manual, prajesc cartofii la intervale de timp fixe samd. Cu alte cuvinte, ce ar trebui sa intelegem este faptul ca nu se implica deloc creativitate, originalitate, putere de inovatie. Nu ai cum sa faci azi un hamburger altfel decat l-ai preparat ieri si maine totul se va repeta procesul. Totul merge pe banda si fiecare angajat preia un job mic si care se ruleaza in acelasi mod prescris.

Iata cum succesul unei francize depinde mult de profilul activitatii afacerii in sine. In momentul in care exista lucru efectuat dupa un tipar inteles si usor de preluat, lucrurile merg struna. In momentul in care am incerca sa ne transformam in franciza firma de creatie vestimentara, lucrurile s-ar putea sa iasa putin din tiparele profitabilitatii.

In alta ordine de idei, antreprenorii care doresc sa isi vada afacerile transformate in francize trebuie sa fie constienti de faptul ca vor exista investitii destul de mari, de la caz la caz. Veti avea nevoie de un manual solid pentru francizatii dvs, de un departament complet de suport pentru francizati, de timp si energie pe care le veti revarsa pentru a va instrui francizatii in vederea obtinerii de profit de pe urma acestora.

Va trebui sa va invatati francizatii sa prepare “hamburgeri” dupa reteta dvs, sa aveti grija sa o respecte, sa aveti grija sa va primiti partea din profituri si sa ramaneti in urma sa strangeti o mare parte din problemele lasate de francizatii care dovedesc ca nu pot aduce profituri reale.


Tags: francizeafaceri francizeafacerifrancizatifranciza

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]