Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei 25 Oct. 2018 17198
4.21 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor.

Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care se modifica OG nr. 52/2017 pentru a introduce in tara noastra Registrul National de Franciza si o unitate-pilot in care, timp de un an, francizorul poate testa si definitiva tipul de afacere pe care urmeaza sa o vanda.
 
"Registrul National de Franciza are rolul de monitorizare a afacerilor in sistem de franciza si de evidentiere a datelor statistice utile. In acest fel, antreprenorii romani de succes vor fi incurajati sa isi francizeze afacerile, iar francizorii straini sa isi extinda retelele in tara noastra, crescand, astfel, probabilitatea ca un numar mai mare de intreprinzatori romani sa fie atrasi sa dezvolte afaceri in regim de franciza", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
 
In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei cu modificarile si completarile ulterioare, Asociatia Romana de Franciza va infiinta Registrul National de Franciza. Francizorii din Romania au posibilitatea de a  inregistra documentul de dezvaluire de informatii (DI) in Registrul National de Franciza in mod gratuit, se mai arata in comunicatul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.
 
In unitatea-pilot, pe parcursul unui an, francizorul testeaza si definitiveaza tipul de afacere pe care urmeaza sa o vanda in sistem de franciza. Astfel, francizatul va prelua o afacere verificata, fiindu-i mai usor sa dezvolte un business dupa un model functional, in lipsa unei experiente antreprenoriale anterioare, explica sursa citata.
 
"Asadar, exista un potential extrem de mare de afaceri prospere ce pot fi lansate pe piata, iar o firma in regim de franciza ar putea reprezenta una dintre cele mai bune solutii de dezvoltare a unui business la inceput de drum, avand in vedere valoarea mica a investitiei. De aceste oportunitati pot beneficia cei care vor aplica anul acesta la Start-Up Nation si anticipam o concurenta mult mai mare, comparativ cu anul trecut, in randul intreprinzatorilor care, in mod sigur, vor avea idei inovatoare, planuri de afaceri fiabile, coerente, cu previziuni de succes pe mai multi ani", a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Stefan Radu Oprea.
 
Alte noutati aduse de actul normativ vizeaza alinierea termenilor cu cei utilizati la nivel international in domeniul francizei, introducerea termenului de "francizat", utilizat pentru partenerul francizorului si utilizarea termenului "document de dezvaluire de informatii" de catre toti francizorii, pentru uniformizarea procedurilor de informare a potentialilor francizati.
 
Potrivit MMACA, noul proiect de act normativ va avea un impact pozitiv la nivel macroeconomic, prin aparitia unor noi oportunitati de afaceri, crearea de locuri de munca, diversificarea pietei de produse si servicii si cresterea competitiei pe piata.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: registrul national de francizammcaog nr. 52/1997franciza romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 5 - 19 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]