Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi bune pentru cei care doresc sa preia o franciza

de Maria Nicutar 19 Aug. 2011 6247
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi dintre aspirantii la antreprenoriat se gandesc sa cumpere o franciza. Pe bune dreptate, aceasta se dovedeste o solutie buna atunci cand nu dorim sau nu putem sa ne demaram o afacere personala. Sa ne gandim ca francizele sunt afaceri deja incepute, dezvoltate intr-o anumita masura, cu un succes dovedit pe piata si pe care oricine ar putea sa le preia pentr a obtine profit. Problema este ca nu toate alegerile sunt corecte in ceea ce priveste francizele.

Sunt francize care merita sa fie preluate si francize pe care ar trebui sa le evitam, francize care nu se pot transforma in afaceri de succes din diverse considerente. Iata cele mai bune sfaturi care sa va ajute sa determinati ce francize vi se potrivesc si ce francize ar trebui sa evitati:

1.    Un antreprenor inteligent va alege francizele care apartin industriilor catre care au chemare, pentru care detin pasiune, specializare. Nu este recomandat sa porniti la drum cu francizele care nu vi se potrivesc din punctul de vedere al pregatirii sau caracterului dvs.

2.    Un antreprenor inteligent va alege francizele care inca nu au atins un prag dezavantajos de saturare pe piata. Cand piata este prea aglomerata cu o anume franciza nu este un pas bun sa sariti si dvs in speranta ca mai este un loc si pentru profiturile la care visati. Alegeti alte francize care sa se diferentieze de cele care sunt prea mult preluate.

3.    Un antreprenor inteligent va studia indelung piata in cautarea francizei perfecte. Cooptati specialisti, experti si consultanti si efectuati studii de piata si analize care sa va ofere un rezultat concludent in ceea ce priveste franciza perfecta pentru dvs.

4.    Un antreprenor inteligent va citi contractul de preluare a francizei alaturi de specialisti si experti. De multe ori nu ne dam seama de toate aspectele implicate in procesul de preluare a unei francize si sprijinul unui avocat, al unui consultant in afaceri, al unui marketer este binevenit si va poate ajuta sa anticipati diverse coordonate ale afacerilor in care va implicati.

5.    Un antreprenor inteligent care isi doreste o anumita franciza se va implica activ in sprijinirea deciziei sale. Este cazul sa porniti din usa in usa si sa discutati cu ceilalti francizori. Aflati informatii la care nu veti avea acces decat in acest mod si aceste date va sunt de folos pentru a va confirma sau infirma alegerea.




Tags: francizeafaceriantreprenorantreprenor inteligent

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Costurile unei francize. Care sunt cheltuielile initiale?

de Idei de afaceri
11 Oct 2023
Inainte de a alege o franciza, este important sa determi daca dispui de suficienti bani pentru finantarea ei. Prin urmare, trebuie sa faci o estimare...

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei
25 Oct 2018
Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor. Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]