Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 francizori de succes din intreaga lume

de Mihnea Dobre 14 Feb. 2011 9029
3.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile in sistem de franciza au cunoscut intotdeauna un succes rasunator si o dezvoltare continua care a durat, in cazul unor francize de succes, decenii intregi si care mai exista si astazi, continuand sa se dezvolte rapid.

Printre cele mai faimoase francize se numara cele detinute de cei doi giganti americani ai fast-foodului Mc Donald's si Kentucky Fried Chicken (KFC) si de cel al lantului hotelier Hilton. Astfel, un top 10 al celor mai de succes francize ii numara pe acestia in primele trei locuri ale unui top realizat de specialisti din strainatate.



1. Raymond Albert Kroc – Mc Donald's. A inceput ca vanzator de milkshake-uri si a achizitionat compania pe atunci de mici dimensiuni a fratilor Mc Donald's in 1954, transformand-o in cea mai mare franciza existenta in acest moment.

2. Harland Sanders – KFC. La doar 7 ani, acesta a fugit de acasa pentru a scapa de abuzurile tatalui sau vitreg. La 16 ani si-a falsificat data nasterii si s-a inrolat in armata Statelor Unite, iar la 40 de ani acesta detinea deja primul restaurant in care se servea puiul prajit localnicilor din orasul Corbin, Kentucky. Odata cu dezvoltarea retetei secrete a ingredientelor, a crescut si popularitatea restaurantului care s-a transformat intr-un lant de succes.

3. Conrad Hilton – Hilton Hotels. Primul hotel a fost achizitionat in orasul Cisco din Texas in 1919, urmatorul pas fiind extinderea pe tot teritoriul statului Texas, pana la raspandirea acestor hoteluri in intreaga lume.

4. Fred Deluca – Subway. Afacerea a pornit de la un imprumut de doar 1.000 de dolari, cand Fred avea doar 17 ani si cand a dorit sa isi plateasca studiile la Universitatea Bridgeport din Connecticut.

5. Howard Beering Johnson – Howard Johnson's. Howard a inceput sa vanda inghetata pe litoral dupa moartea tatalui sau si reusise pana in 1928 sa ontina 200.000 de dolari profit din acest tip de vanzari.

6. Henry si Richard Block – H&R Block. Afacerea a fost inceputa in 1955 cand fratii Block si-au deschis o firma de contabilitate.

7. Jimmy John Liautaud – Jimmy John's. Primul magazin de sandwich-uri a fost deschis de Jimmy pe cand avea doar 19 ani cu ajutorul unui imprumut de 25.000 de dolari obtinut cu ajutorul tatalui sau.

8. Anne Beiler – Auntie Ann's. Aceasta afacere a fost inceputa prin vanzarea de covrigi. In 2005, afacerea cu peste 1.000 de locatii a fost vanduta unui alt dezvoltator.

9. Gary Heavin – Curves Fitness Centers. La 20 de ani, Gary a deschis primul sau centru de fitness pentru a-si putea ajuta familia dupa ce mama acestuia decedase pe cand el avea doar 13 ani.

10. Jules W. Lederer – Budget Rent A Car. Jules a renuntat la scoala in clasa a noua si a reusit sa isi deschida astfel in 1960 primul sau sediu Budget Rent A Car.



Tags: francizorifrancizefast-food

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Costurile unei francize. Care sunt cheltuielile initiale?

de Idei de afaceri
11 Oct 2023
Inainte de a alege o franciza, este important sa determi daca dispui de suficienti bani pentru finantarea ei. Prin urmare, trebuie sa faci o estimare...

Idei de francize pentru cei cu dare de mana

de Silviu-marian Banila
25 Mai 2016
Cu o franciza putem demara o afacere cu maximum 10.000 de euro, care a testat deja piata. Sectoarele cele mai atractive la nivelul Romaniei par a fi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]