Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 motive pentru care sa cumperi o franciza

de Liliana Constantin 09 Mai. 2011 9465
3.94 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cumpararea unei francize poate fi o experienta care sa iti schimbe viata. Exista multe motive pentru care iti doresti sa iti indeplinesti visul de a deveni propriul tau sef si sa iti deschizi o franciza. Urmatoarele motive de a cumpara o franciza te vor ajuta sa intelegi de ce este aceasta o investitie buna.

1. Afacerile la cheie
Exista multi antreprenori care au exact ceea ce le trebuie pentru a conduce o afacere de succes, dar nu o pot lansa. Poate fi vorba de situatii financiare, de negocierea chiriilor pe termen mai lung sau chiar de increderea si curajul de care ai nevoie pentru a renunta la job si de a incepe propria afacere.

Cumpararea unei francize elimina toata munca grea: gasirea unei locatii, negocierea chiriei, angajarea contractorilor de incredere. Mai mult, trebuie sa faci asta intr-un anumit interval de timp si cu un anumit buget. Atunci cand cumperi o franciza cumperi o afacere la cheie completa.

2. Sistem deja testat
Cand cumperi o franciza cumperi un sistem. Toate francizele au un sistem prestabilit pe care trebuie sa il urmezi. Aceste sisteme sunt create pentru a imbunatati intreaga productivitate si pentru a creste vanzarile fiecarei francize in parte. Avand un sistem deja testat elimina greselile pe care le faci deoarece ai presupus ca asa e mai bine, erori pe care orice antreprenor la inceput de drum le-ar face. 

3. Sanse mai mari de succes
Cumpararea unei francize este ceva total diferit fata de inceperea unei afaceri mama-copil. Din moment ce sistemul a fost deja stabilit, exista sanse mai mari de succes. Daca urmezi sistemul pe care l-a fixat francizorul esti pe drumul cel bun pentru a conduce o afacere de mare succes.

4. Imagine corporativa si brand awareness
Daca cumperi o afacere in sistem franciza care are deja creata o imagine corporativa, brand awarenessul este deja recunoscut. Consumatorii se simt mai confortabili sa cumpere produse cu care sunt deja familiarizati si sa lucreze cu companii pe care le cunosc si in care au incredere.

5. Este mai usor sa obtii finantare

Vanzatorilor le este de obicei mai usor sa finanteze achizitia unei francize pentru ca stiu deja ca au in fata lor un drum batatorit. Bancherii se uita de obicei la lanturile francizelor de succes deoarece considera ca au un risc mai mic si sunt mai dispuse sa imprumute bani pornind de la aceasta premisa. In plus, unele sisteme de francize furnizeaza chiar finantare in-house si/sau optiuni de leasing.

6. Training
Multe companii in sistem franciza ofera 1-4 saptamani de training care se tin de obicei la sediile lor sau in locatia unui francizat. Asta face diferenta intre oportunitatile pe care le ofera francizele si celelalte companii. Francizorul te va invata sa iti conduci franciza exact in acelasi fel in care sunt conduse si celelalte din acelasi lant. Asta te va asigura ca iti conduci afacerea eficient si te va ajuta sa eviti orice greseala uzuala facuta de alti proprietari de afaceri.

7. Suport continuu
Cand cumperi o franciza nu esti niciodata singur. Vei avea mereu suportul francizorului si vei sti ca faci parte dintr-o familie in proces de dezvoltare. Vei putea oricand sa pui mana pe telefon si sa adresezi intrebari francizorului sau chiar altor francizati.

8. Marketing

De obicei, nu ai de ce sa iti faci griji referitoare la promovarea francizei tale. Francizorul se ocupa in general de tot ce inseamna marketing. Daca nu se ocupa de acest aspect, iti va da un model pe care sa il urmezi si cateodata vanzatori specifici care iti vor pune sistemul la dispozitie pentru a-l folosi.

9. Teritoriu exclusiv
De asemenea, o data cu franciza cumperi si un teritoriu exclusiv pe care sa faci afaceri. Francizorii vor permite doar unui anumit numar de francize sa se deschida intr-o regiune geografica. Vei corespunde unei regiuni anume si nicio alta franciza din acelasi lant nu va mai putea fi deschisa in aceeasi zona.

10. Obtine locatii multiple
Facand parte dintr-un sistem de franciza ti se vor oferi o serie de oportunitati pentru a creste o data cu sistemul. O data ce ai dezvoltat o franciza de succes, urmatorul pas ar fi sa devii un proprietar cu mai multe unitati de franciza.

Dupa ce detii o franciza de succes avand in spate si o echipa buna de management, te poti concentra pe deschiderea locatiei a doua. Proprietarii care detin mai mult de o franciza reusesc sa administreze din ce in ce mai multe locatii din dorinta de a-si suplimenta venitul. Obtinerea mai multor locatii poate fi un lucru foarte benefic.


Tags: francizaafaceri la cheiesistem

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]