Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Top 10 motive pentru care sa cumperi o franciza
Cumpararea unei francize poate fi o experienta care sa iti schimbe viata. Exista multe motive pentru care iti doresti sa iti indeplinesti visul de a deveni propriul tau sef si sa iti deschizi o franciza. Urmatoarele motive de a cumpara o franciza te vor ajuta sa intelegi de ce este aceasta o investitie buna.
1. Afacerile la cheieExista multi antreprenori care au exact ceea ce le trebuie pentru a conduce o afacere de succes, dar nu o pot lansa. Poate fi vorba de situatii financiare, de negocierea chiriilor pe termen mai lung sau chiar de increderea si curajul de care ai nevoie pentru a renunta la job si de a incepe propria afacere.
Cultura castravetelui anti-diabet
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cumpararea unei francize elimina toata munca grea: gasirea unei locatii, negocierea chiriei, angajarea contractorilor de incredere. Mai mult, trebuie sa faci asta intr-un anumit interval de timp si cu un anumit buget. Atunci cand cumperi o franciza cumperi o afacere la cheie completa.
2. Sistem deja testat
Cand cumperi o franciza cumperi un sistem. Toate francizele au un sistem prestabilit pe care trebuie sa il urmezi. Aceste sisteme sunt create pentru a imbunatati intreaga productivitate si pentru a creste vanzarile fiecarei francize in parte. Avand un sistem deja testat elimina greselile pe care le faci deoarece ai presupus ca asa e mai bine, erori pe care orice antreprenor la inceput de drum le-ar face.
3. Sanse mai mari de succes
Cumpararea unei francize este ceva total diferit fata de inceperea unei afaceri mama-copil. Din moment ce sistemul a fost deja stabilit, exista sanse mai mari de succes. Daca urmezi sistemul pe care l-a fixat francizorul esti pe drumul cel bun pentru a conduce o afacere de mare succes.
4. Imagine corporativa si brand awareness
Daca cumperi o afacere in sistem franciza care are deja creata o imagine corporativa, brand awarenessul este deja recunoscut. Consumatorii se simt mai confortabili sa cumpere produse cu care sunt deja familiarizati si sa lucreze cu companii pe care le cunosc si in care au incredere.
5. Este mai usor sa obtii finantare
Vanzatorilor le este de obicei mai usor sa finanteze achizitia unei francize pentru ca stiu deja ca au in fata lor un drum batatorit. Bancherii se uita de obicei la lanturile francizelor de succes deoarece considera ca au un risc mai mic si sunt mai dispuse sa imprumute bani pornind de la aceasta premisa. In plus, unele sisteme de francize furnizeaza chiar finantare in-house si/sau optiuni de leasing.
6. Training
Multe companii in sistem franciza ofera 1-4 saptamani de training care se tin de obicei la sediile lor sau in locatia unui francizat. Asta face diferenta intre oportunitatile pe care le ofera francizele si celelalte companii. Francizorul te va invata sa iti conduci franciza exact in acelasi fel in care sunt conduse si celelalte din acelasi lant. Asta te va asigura ca iti conduci afacerea eficient si te va ajuta sa eviti orice greseala uzuala facuta de alti proprietari de afaceri.
7. Suport continuu
Cand cumperi o franciza nu esti niciodata singur. Vei avea mereu suportul francizorului si vei sti ca faci parte dintr-o familie in proces de dezvoltare. Vei putea oricand sa pui mana pe telefon si sa adresezi intrebari francizorului sau chiar altor francizati.
8. Marketing
De obicei, nu ai de ce sa iti faci griji referitoare la promovarea francizei tale. Francizorul se ocupa in general de tot ce inseamna marketing. Daca nu se ocupa de acest aspect, iti va da un model pe care sa il urmezi si cateodata vanzatori specifici care iti vor pune sistemul la dispozitie pentru a-l folosi.
9. Teritoriu exclusiv
De asemenea, o data cu franciza cumperi si un teritoriu exclusiv pe care sa faci afaceri. Francizorii vor permite doar unui anumit numar de francize sa se deschida intr-o regiune geografica. Vei corespunde unei regiuni anume si nicio alta franciza din acelasi lant nu va mai putea fi deschisa in aceeasi zona.
10. Obtine locatii multiple
Facand parte dintr-un sistem de franciza ti se vor oferi o serie de oportunitati pentru a creste o data cu sistemul. O data ce ai dezvoltat o franciza de succes, urmatorul pas ar fi sa devii un proprietar cu mai multe unitati de franciza.
Dupa ce detii o franciza de succes avand in spate si o echipa buna de management, te poti concentra pe deschiderea locatiei a doua. Proprietarii care detin mai mult de o franciza reusesc sa administreze din ce in ce mai multe locatii din dorinta de a-si suplimenta venitul. Obtinerea mai multor locatii poate fi un lucru foarte benefic.
Articole conexe
Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania
de Bianca TilaFranciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania
de Bianca TilaCare sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?
de Idei de afaceriViata de francizat. Provocari si alegeri
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit